Pušten beli dim: Leće prihvata 1.200.000 evra od Zvezde i još 300.000 kroz bonuse

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 17:20

Operacija Filipo Falko se bliži kraju

Italijanski mediji su prvo objavili informaciju da je posao između Crvene zvezde i Lečea oko transfera Filipa Falka dogovoren. Potom su lansirali informaciju da prelazak kreativnog veziste na beogradsku Marakanu nije tako izvestan, i da član Serije B ne želi uplatu u više rata, i da ultimativno zahteva bankarske garancije.

Međutim, čini se da je sve spremno da u Beogradu i Lečeu pokulja beli dim, jer je, ako je verovati transfer guruu Đanluki Di Marciju, transfer je veoma blizu realizacije. I da su zainteresovane strane pronašle kompromis.

Izabrane vesti

Prema njegovim informacijama Crvena zvezda je pristala da Lečeu uplati 1.200.000 evra obeštećenja, a da ostatak od 300.00 evra uplati italijanskom klubu kroz bonuse. Oni će zavisiti od učinka 28 – godišnjeg veziste u Ljutice Bogdana, ali i kolektivnog uspeha srpskog šampiona na domaćoj i inostranoj sceni.

Istovremeno, još jedan poznati italijanski novinar Alfredo Pedula (koji je prvi i otkrio interes Zvezde za Falka) ide još dalje sa detaljima i tvrdi da je sve dogovoreno oko dinamike isplate i visine igrčaevog ugovora na Marakani. Kao i da će Falko potpisati ugovor sa Zvezdom na tri i po godine kada bude na leto oktupljen.

Kreativac Lečea već dugo želi da napusti stadion Via Del Mare. Njegov status podigao je veliku buru u Italiji, posebno posle odluke da ne bude u sastavu u nedavnom prvenstvenom meču protiv Empolija. Na taj način Falko je stavio pred svršen čin ljude iz Lečea, kako bi prihvatili ponudu Crvene zvezde. Za njegovo zdravlje pitao je i Sasuolo, ali je želeo da ga dovede na pozajmicu. Pri tome u Sasuolu su videli Falka kao alternativu, što se Zvezdinom piku nimalo nije dopalo. Očigledno je da je Falko rešen da pređe u Beograd, kako bi se oprobao na međunarodnoj sceni i posebno dvomeču protiv Milana.

Crvena zvezda je prethodnih dana vršila veliki presing na igrača koga vide kao alternativu za Aleksandra Kataija. Pojedinca koji će uigranom timu Dejana Stankovića doneti dodatni nivo kreacije i brzine u 2021. godini. I posebno u evropskim kvalifikacijama. Nezvanično, Falko je pristao na godišnju platu od 650.000 evra.


tagovi

Filipo Falko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara