Bomba iz Baskije: Totenhem na pragu kupovine “devetke“ Real Sosijedada

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 18:25

Trener Imanol Alguasil već pozvao momka iz drugog tima kako bi odmenio Brazilca

Ni Kšištof Pjontek, ni Edinson Kavani, ni Kristijan Benteke ili Fernando Ljorente, već - Vilijan Žoze!

Potpuno iznenađenje i vest o raspletu kakav je malo ko sanjao. Pravo iz Baskije stiže bombastična vest da je napadač Real Sosijedada na pragu transfera u Totenhem i da je zbog toga trener Imanol Alguasil morao da reaguje i iz mlade ekipe povuče talentovanog napadača Hulena Lobetea

Izabrane vesti

List iz Baskije El Diario Vasco donosi detalje priče koji su zaista potpuno iznenađujući. Dakle, samo nekoliko sati uoči meča protiv Espanjola u šesnaestini finala Kupa kralja trener Imanol Alguasil pozvao je Lobetea pravo u hotel u kojem je smešten tim pošto će biti u konkurenciji za večerašnji susret.

Međutim, situacija je takva da transfer nije baš tako blizu koliko se piše. Totenhem nije nigde ni blizu toga da plati 70.000.000 evra, kolika je otkupna klauzula za Brazilca potpisana u oktobru 2018, ali pregovori su aktivni i postoji šansa da isti budu zatvoreni uskoro. Žoze ima aktivan ugovor s Sosijedadom do juna 2024. godine, a prema informacijama iz Španije on je već u putu za London kako bi zatvorio transfer. Samo, nije poznato još koliko će biti obeštećenje. 

Izlazni transfer Vilijana Žozea u ovom momentu sezone predstavljao težak udarac za Sosijedad. Brazilac je ove sezone postigao osam golova u svim takmičenjima, međutim, važi za jednog od najboljih igrača Sosijedada i glavnih u svlačionici, odnosno Imanolovih miljenika. S obzirom da je do kraja prelaznog roka ostalo manje od deset dana, Sosijedad će biti u ozbiljnom problemu...

Zanimljivo, Hesul Lobete je inače član trećeg tima Sosijedada i partner je mladog Andera Barenečea u konkurenciji igrača do 19 godina. Međutim, zbog brojnih povreda u rezervnom sastavu Ćabi Alonso ga je prekomandovao i evo, ubrzo je dobio poziv za prvi tim i možda se dogodi da večeras ispuni dečački san!

Što se Vilijana Žozea tiče, on ima španski pasoš što je jako bitno jer mu neće biti potrebna radna viza. U Real Sosijedad stigao je iz urugvajskog Maldonada za 6.000.000 evra poslednjeg dana jula 2016. godine. U Sosijedadu je dosad postigao 53 golova i asistirao u još 13 situacija u ukupno 130 utakmica. Inače, osvajač je Kopa Sudamerikane sa Sao Paulom 2012. i Mundijalita za igrače do 20 godina 2011. Tokom 2014. bio je član mladog tima madridskog Reala, ali nije zadovoljio.

Totenhem poslednjih dana traži ne jedno, već dva pojačanja kako bi se nadomestio izostanak povređenog Harija Kejna. Prva meta bio je Kšištof Pjontek iz Milana, ali je ponuda od 33.000.000 evra odbijena. Ideja je bio i Edinson Kavani, ali je njegova plata (još 9.000.000 evra do juna) previsoka za Totenhemove prilike. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara