Matijs de Liht (©Reuters)
Matijs de Liht (©Reuters)

Bomba iz Nemačke: Bajern i De Liht se dogovorili

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 18:37

Čeka se Juventus...

Hteli su ga Mančester junajted i Čelsi, ali mogao bi da ga uzme Bajern. Iako je delovalo da će se Matijs de Liht ovog leta iz Torina preseliti na Ostrvo, iz Nemačke stiže vest da je holandski defanzivac pristao na ponudu Bavaraca, koji sada pregovaraju sa Juventusom oko obeštećenja.

Pod vinjetom "ekskluzivno" informaciju je objavio novinar nemačkog Skaj Sporta, Florijan Pletenberg, koji je prethodno prvi javio za dolazak Nemanje Motike u Crvenu zvezdu i Sadia Manea u Bajern. Ovaj put piše da je De Liht impresioniran razgovorom sa trenerom Julijanom Nagelsmanom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, ali ističe i da je obeštećenje za Holanđanina veoma skupo.

Izabrane vesti

Pletenberg pominje između 60.000.000 i 80.000.000 evra, mada će pre biti druga cifra jer je Čelsi već ponudio toliko u svom drugom pokušaju da angažuje 22-godišnjeg štopera. Prva ponuda od 40.000.000 evra i Timo Verner ili Kristijan Pulišić, koga Torinezi odaberu, glatko je odbijena.

Izgleda da su bavarskom gigantu rešili da posle dve uzastopne eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona značajno pojačaju tim. Već su doveli Sadia Manea iz Liverpula za 32.000.000 i Ajaksov dvojac Nusair Mazraui (slobodan) - Rajan Gravenberh (18.500.000). Videćemo koliko će još šestostruki prvak Evrope biti aktivan na letnjoj pijaci. Već mesecima piše se o očekivanom odlasku Roberta Levandovskog u Barselonu... Osim De Lihta, niko se trenutno ne dovodi u vezu sa dolaskom u Bajern, mada je i ova vest stigla pravo niotkuda, pa su možda Bavarci uspeli da sakriju još nekog igrača od očiju javnosti.

Podsetimo, De Liht je u Juventus došao leta 2019. posle sjajne sezone sa Ajaksom, kada je tim iz Amsterdama stigao do polufinala Lige šampiona. Dobre rezultate rukovodstvo kluba odlično je naplatilo, a mladi štoper doprineo je tome odlaskom za 85.500.000.


tagovi

Matijs de LihtJuventusBajern MinhenLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara