Mats Humels
Mats Humels

BOMBA IZ NEMAČKE: Humels se vraća u Borusiju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.19. | 22:15

Niko Kovač je dao zeleno svetlo, a legendarni Nemac je spreman i na drastično smanjenje plate

Dortmund je ozbiljan! Šampionska titula u Bundesligi je sledeće sezone prioritet, a u tu svrhu Milioneri pripremaju i top transfer. Prema informacijama Sport Bilda i Bilda Borusija želi da vrati na Vestfalen Matsa Humelsa (30).

Konkretni pregovori sa Bajernom su u odmakloj fazi, a Dortmund je već stavio do znanja Bavarcima da je ozbiljno zainteresovan za njihovog štopera. Bajern je potom obavestio trenera Nika Kovača koji se složio i dao zeleno svetlo za povratak nekadašnjeg reprezentativca među Milionere.

Izabrane vesti

Obeštećenje bi trebalo da iznosi između 15.000.000 i 20.000.000 evra, plus bonusi, a Humelsa više ne žele u Bajernu nakon kupovine Francuza Lukasa Ernandeza (23) iz Atletiko Madrida za 80.000.000 evra. U Borusiji, sa kojom je 2011. bio šampion, a 2012. osvojio "duplu krunu", Humels bi trebalo da bude osnova u napadu na šampionsku titulu i jedan od lidera tima.

Svetski šampion iz Brazila ponikao je Bajernu, ali je Borusija njegov klub koji mu je dao priliku još 2008. godine pre nego što se 2016. vratio u Minhen. Već nekoliko nedelja Humels ozbiljno razmišlja o odlasku iz Bavarske, a čim je sa Vestfalena stigla ponuda nijednog se trenutka nije dvoumio.

Pride, spreman je da prihvati i drastično smanjenje plate koja trenutno u Bavarskoj iznosi 12.000.000 evra po sezoni, pa će prema informacijama proverenih izvora u Dortmundu igrati za nešto manje od 10.000.000 po godini.

Zauzvrat, Humels bi dobio zagarantovanu minutažu i mesto u timu i preuzeo ulogu vođe koji je, prema procenama klupskih čelnika, nedostajao Borusiji u drugom delu sezone kada je izgubila prednost na tabeli (devet bodova više od Bajerna) i šampionsku trku.

Dolaskom Humelsa Borusija će kompletirati kičmu tima koju će činiti golman Birki, on kao štoper zatim, vezista Vitsel i napadač Marko Rojs. Takođe, tu su i top pojačanja u vidu Julijana Branta (Leverkuzen), Torgana Azara (Menhengladbah) i Nika Šulca (Hofenhajm), pa je šampionski mozaik faktički sklopljen.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara