Fotomontaža (Mozzart sport)
Fotomontaža (Mozzart sport)

BOMBA!!! Mbape stiže u Real u drugom najvećem transferu svih vremena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 22:00

Marka kaže da je PSŽ prihvatio ponudu

Puče transfer bomba: Kilijan Mbape potpisuje za Real Madrid!!!

To je poslednja vest iz transfer sage oko sjajnog francuskog napadača. Madtridska Marka se ceo dan čuvala od plasiranja svojih saznanja u priči oko Mbapea, a onda je večeras autoritativno zagrmela.

Izabrane vesti

Ugledni sportski dnevnik tvrdi da je postignut načelan dogovor Kraljevića i Svetaca oko transfera Mbapea. PSŽ je na kraju ipak pristao na Realovu drugu ponudu vrednu 170.000.000 evra fiksno i 10.000.000 evra kroz bonuse (35.000.000 evra od transfera ide Monaku). Podsetimo, prva od 160.000.000 evra je glatko odbijena. Iako je Naser Al Kelaifi večeras rekao da su stavovi njega i kluba oko Mbapea dobro poznati i da ih neće menjati, ipak se izgleda vodio logikom i pristao da uzme 180.000.000 evra umesto da ostane i bez centa obeštećenja.

Čelična volja igrača da ne produži ugovor i da želi samo u Real Madrid je presudila na kraju. Real zbog dobrih odnosa sa Pari Sen Žermenom nije hteo da pojačava pritisak ali je na kraju doveo Francuze pred svršen čin. Videlo se i večeras po ljutitoj reakciji Al Kelaifija na pitanje o Mbapeu. Bilo je očigledno da bogati Arapin gubi živce i da je pred kapitluacijom. Vreme dobrih odnosa Reala i PSŽ-a, odnosno Florentina Pereza i Nasera Al Kelaifija je prošlo ovim transferom. Sve karte su bile u rukama Reala zahvaljujući ogromnoj želji Kilijana Mbapea da bude prva zvezda Real Madrida umesto jedan od tri musketara u napadu Pari Sen Žermena.

Marka tvrdi da Al Kelaifi i PSŽ nisu imali kud osim da prihvate ponudu i da će dva kluba sutra razmeniti svu dokumentaciju oko transfera. Sutra bi mogla da usledi i zvanična potvrda transfera, a Mbape se očekuje u Madridu u ponedeljak gde će obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor. On se navodno već oprostio od dosadašnjih saigrača u Pari Sen Žermenu.

Pre četiri godine, PSŽ je dobio borbu sa Realom za transfer Mbapea iz Monaka. Parižani su ga tada doveli u transferu koji je na kraju iznosio 160.000.000 evra. Tom prilikom je Real sa Mbapeom imao dogovor da će se vratiti po njega jednog dana. I vratio se. Sačekao je da Francuz uđe u poslednju godinu ugovora, da odbije sve ponude za produžetak i da kluba sa Parka prinčeva bude priteran uz zid. Al Kelaifi se bunio, durio, ali je na kraju morao da prizna poraz. Niko ne bira nula erva umesto 180.000.000 evra. Mbapeov transfer u Madrid je drugi najveći u istoriji fudbala. Rekord drži Nejmarov prelazak u PSŽ za 222.000.000 evra.

Neće ovo PSŽ i Al Kelaifi zaboraviti Florentinu i Realu, ali Kraljevski klub je izgurao svoje i dobio verovatno budućeg najboljeg igrača sveta.


tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara