BOMBA! Ode Žoao Feliks za 120.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 15:28

Madriđani pobedili mančesterske rivale

Madridska Marka javlja da je gotovo! Ono što se šuškalo prethodnih dana i nedelja, sada je dobilo potvrdu sa ugledne madridske adrese.

Supertalentovani Portugalac Žoao Feliks ide u Atletiko Madrid u astronomskom transferu teškom 120.000.000 evra! Jorgandžije će aktivirati otkupnu klauzulu nove zvezde svetskog fudbala.

Izabrane vesti

Marka javlja da je transfer u potpunosti dogovoren i da igrač stiže odmah. Čak se najavljuje da će transfer biti i zvanično potvrđen u narednim satima. Atletiko je pobedio u konkurenciji mančesterskih rivala Sitija i Junajteda koji su takođe želeli Feliksa. Siti kao zamenu ako Sane ode u Bajern, a Junajted kao rešenje za poziciju krila koje već dugo vremena traže. Čak se i Real pominjao kao zainteresovan u perspektivi, ali tek od sledećeg leta. Međutim, Atletiko je rešio da razbije kasu i realizuje najveći transfer u klupskoj istoriji.

Feliks ipak neće biti najskuplji tinejdžer u istoriji fudbala. Rekord drži Kilijan Mbape, a nije ni najskuplji igrač u istoriji španskog fudbala. Rekorder je Kutinjo kojeg je Barsa paltila 145.000.000 evra. I Usman Dembele je za pet miliona bio skuplji. Ali je zato Feliks najskuplji u istoriji madridskog fudbala. Pomalo čudno zvuči da Real nikada nije doveo ovako skupo pojačanje kao gradski rival.

Atletiko će Feliksov transfer platiti od prodaje Antoana Grizmana čija otkupna klauzula iznosi tačno 120.000.000 evra i uskoro će je neko akvitirati. Najverovatnije Barselona.

Mladi Portugalac je rizična opklada trenera Simeonea i gazde Hil Marina koji su insistirali na njegovom dolasku. Iza sebe ima tek sezonu ozbiljnog seniorskog fudbala, ali mu je i toliko bilo dovoljno da impresionira svetsku fudbalsku javnost. I ponajviše ljude u Atletiku. Minule sezone je na 43 meča upisao 20 golova i 11 asistencija, postao reprezentativac Portugalije i digao sebi cenu u nebesa.

Benfika je želela da zadrži Feliksa, nudila mu novi ugovor i status najplaćenijeg igrača u timu, ali je Feliks odbio. Kada je stigla Atletikova ponuda, lisabonski klub je bio nemoćan. Doduše, „uteha“ od 120.000.000 evra će utoliti tugu zbog odlaska mlade zvezde. Ipak, ne ide sva suma Benfiki. Španski mediji javljaju da će čak 30 odsto od ukupne sume transfera završiti na računu Žorža Mendeša koji je realizovao celu priču. 

Prema pisanju španskih i portugalskih medija, Žoao Feliks se trenutno nalazi u Madridu gde se ugovaraju poslednji detalji oko njegovih uslova.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara