Kristijan Vijeri (©Reuters)
Kristijan Vijeri (©Reuters)

Bombarder Bobo hvali Halandovu bombu

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 15:51

Bivši italijanski golgeter oduševljen norveškim čudom od deteta

I u sezonu 2021/22. Erling Haland ušao je golgeterski raspoložen. Norveško čudo od deteta u prve tri utakmice Bundeslige postigao je tri gola, ima i het-trik u Kupu Nemačke, a u tri septembarska meča nacionalnog tima bio je petostruki strelac!

Nema sumnje da će 21-godišnji centarfor ponovo biti među najboljim napadačima Evrope. Nagovestio je potencijal igrajući za Molde, unapredio se u Salcburgu, a završno usavršavanje ima u Borusiji Dortmund.

Izabrane vesti

NEDELJA, 17.30: (1.45) DORTMUND (4.50) UNION BERLIN (7.00)

Iako tek na početku karijere, Haland je već konkurentan daleko iskusnijim kolegama kada su u pitanju rekordi po broju datih golova.

Nedavno je izjavio da mu je cilj da ima više pogodaka nego odigranih utakmica i na odličnom je putu da tako i bude. Trenutno je na 124 gola u 173 utakmice, ne računajući nastupe za mlađe kategorije.

Pohvale redovno stižu sa svih strana, a o kvalitetima sjajnog napadača oglasio se i Kristijan Vijeri. Nekadašnji italijanski špic, poznat po izuzetnoj snazi i razornom udarcu, upravo je te karakteristike nahvalio kod Erlinga Halanda.

"U prethodnih 20-30 godina nisam video 20-godišnjeg centarfora snažnog kao on, čak i Van Basten nije bio tako jak. Deluje da je tri-četiri puta jači od drugih, ima neverovatno razoran šut. U svemu je bolji od drugih, posebno u šutu", smatra Bobo Vijeri.

Deluje da je u pravu...



tagovi

Kristijan VijeriErling Haland

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara