Jasin Bono (©Reuters)
Jasin Bono (©Reuters)

Bono ide iz Sevilje jer ne želi da se menja sa Dmitrovićem

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.23. | 11:21

Marokanac najbliži Engleskoj

Dolazak u Sevilju pre četiri godine iz Đirone ispostavio se kao potez karijere Jasina Bonoa. Svojevremeno nije uspeo da se nametne u Atletiko Madridu, ali je u Andaluziji zablistao i postao jedan od najboljih golmana sveta. Dva puta je pomogao ekipi da stigne do trofeja Lige Evrope i oba puta bio u najboljem timu takmičenja, a kulminaciju je doživeo sjajnim nastupom na Svetskom prvenstvu u Kataru 2023, gde je sa Marokom stigao do četvrtog mesta.

Ugovor sa Seviljom važi mu još dve godine, ali iz Španije stižu informacije da Marokanac planira odlazak već ovog leta. Navodno je, piše Marka, Bono nezadovoljan što ga trener Mendilibar često menja sa Markom Dmitrovićem i zbog toga planira da po povratku sa odmora zatraži klubu dozvolu za odlazak. Dodaje se da je najbliži Engleskoj, gde je interesantan Totenhemu, ali i Mančester Junajtedu koji još nije uspeo da dovede Onanu iz Intera. Kao potrebno obešteće za transfer, Marka piše da Sevilja neće pristati na iznos manji od 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Bono je prošle sezone nastupio u 36 utakmica, a Dmitrović u 25. Srpski reprezentativac imao je prednost u Kupu kralja, dok su u ostalim takmičenjima delili minutažu, koja je nešto više bila u korist marokanskog golmana. Bono je primio 60 golova, a šest puta ostao nesavladan, dok je Dmitrović vadio loptu iz mreže 16 puta, a u 12 mečeva nije primio gol.


tagovi

Jasin BonoMarko DmitrovićSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara