(FOTO: rudarprijedorfk/Dragan Stojnić Giga
(FOTO: rudarprijedorfk/Dragan Stojnić Giga

Borac više nije gazda ni u Krajini, žilavi Rudar će mnogima pomrsiti konce

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 19:09

Banjalučani makar uspeli da pobegnu sa dna tabele

Posle pet godina u Premijer ligi BiH je odigran derbi Krajine između Rudara iz Prijedora i Borca iz Banjaluke. Zadovoljniji mogu da budu gosti koji su se spasili novog poraza i uspeli da osvoje bod (1:1) kojim su pobegli sa poslednjeg mesta na tabeli.

Iako je Rudar novajlija u ligi, a Borac aktuelni šampion, ta razlika u rejtingu se nije primetila na terenu. Hrabri Prijedorčani su pokazali da će biti nagazna mina ove sezone za mnoge favorite. Iako su imali jako težak raspored na početku sezone, uspeli su da odigraju nerešeno protiv Širokog i da slave u Mostaru protiv Veleža, a evo danas i da zaustave aktuelnog šampiona.

Izabrane vesti

Od onog dvomeča sa Klužom, Borac je ušao u seriju katastarofalnih rezultata i za dvadesetak dana promenio čak trojicu trenera. Posle fijaska sa Kizom Milinkovićem, danas je na klupi Banjalučana debitovao doskorašnji selektor juniorske reprezentacije BiH Nemanja Miljanović. I uspeo makar da osvoji bod...

Rudar je bolje otvorio meč i poveo u 13. minutu. Mandić je ostao sam na petercu Borca i lepim udarcem glavom matirao Bojana Pavlovića. Od tog trenutka je Borac preuzeo inicijativu, ali sve se svodilo na pokušaje Stojana Vranješa. Na drugoj sttrani je Rudar imao lepu šansu za 2:0 preko Jakupovića u finišu poluvremena.

Potom je usledio prekid meča zbog ulaska Borčevih huligana na teren što je očigledno dekoncentrisalo domaći tim pa je Borac izjednačio u nadoknadi vremena preko Uzelca koji je bio najviši u skoku posle kornera Zakarića.

U nastavku se domaći tim dobro branio, Borac je imao posed lopte ali ne i neke velike šanse. Sve do nadoknade vremena kada je golman Šćekić spasao Rudar posle šuta Vušurovića.

Iako je delovalo da će se igratri dok Borac ne postigne gol, sudija Drinić iz Modriće se ipak smilovao da posle 10 minuta nadoknade svira kraj i meč je završen bez pobednika.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 6. KOLO

Subota

Sloboda Tuzla - Sarajevo 1:2 (0:1)

/Beganović 90 - Bodul 15, Ramić 47/

Zrinjski - Tuzla Siti 1:1 (0:1)

/Malekinušić 89 - Džafić 32/

Nedelja

Rudar Prijedor - Borac Banjaluka 1:1

/Mandić 13 - Uzealc 45+1/

Radnik - Željezničar

21.00: Široki Brijeg - Velež

Odloženo

Leotar - Posušje

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Rudar PrijedorBorac Banja Luka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara