Borba za Evropu? Što da ne! Nova pojačanja podigla ambicije u Kruševcu od maksimuma

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 17:20

"Dešavalo se i ranije da neke ekipe malo kasnije pokažu potencijal i dograbe do uspeha", kaže Bojan Matić uoči derbija sa TSC-om

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Prijala je dvonedeljna pauza u Mozzart Bet Superligi svima pod Bagdalom. Napredak je u njoj probao da nadoknadi manjak dana u trenažnom procesu za mnoge fudbalere, da se pretposlednje pojačanje, Nebojša Bastajić, bolje upozna s ekipom, a poslednje, ono dugo čekano na špicu, konačno stigne u Lazarev grad.

Izabrane vesti

I baš je Bojan Matić, zajedno sa šefom Dušanom Đorđević, najavio više nego bitnu utakmicu u Kruševcu protiv TSC-a, koji je ove sezone gotovo savršen na gostovanjima.

"Odložena utakmica protiv Partizana stigla je kao dar da se oporavimo posle meča protiv Javora i spremimo za nastavak šampionata. Dosta je bilo priče. Sve smo uradili u ovoj pauzi da se konsolidujemo, napravimo ozbiljnu grupu kakva je bila građena od prvog dana priprema, što je, zbog naknadnih dolazaka, bilo malo poremećeno. U ovom trenutku smo se verovatno već kompletirali. Sa nama je od juče, konačno, i špic. Ali, fudbal nije video igrica, u kojoj se par igrača samo ubaci u kompjuter i sve funkcioniše perfektno. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da se iskupimo za susret protiv Ivanjičana, koji nije prijao nikome, a najviše nama" počinje priču na Dušan Đorđević.

Strateg Kruševljana napominje da, uz sve poštovanje prema odličnom rivalu, mnogo više razmišlja o izgledaju svog tima.

"TSC je godinama unazad pozicioniran u vrhu našeg fudbala, ima ozbiljan stručni štab i ozbiljno selektiran tim, sve radi planski i svake sezone ima jasne evropske ambicije. Ipak, moram da se vratim na nas. Mi smo ti koji moramo da popravimo sve na terenu - disciplinu, agresiju, samu igru".

Kruševačkoj publici se predstavio i Bojan Matić, a sutra će, sasvim je očekivano, usledili i njegov debi u Napretkovom dresu.

"Dočekan sam fantastično u klubu i osećam se od prvog dana kao kod svoje kuće, što je mnogo važno za svakog igrača. Prija mi pozitivna energija koju treba da prenesemo na teren. Napredak mora da bude ono što treba. On kao klub i Kruševac kao grad zaslužuju vrh srpskog fudbala. Ne bih ni dolazio da mislim drugačije. Borba za Evropu? Što da ne. Dešavalo se i ranije da neke ekipe malo kasnije pokažu potencijal i dograbe do uspeha", više nego optimističan je visoki napadač.

Meč 5. kola Mozzart Bet Super lige, između Napretka i TSC-a, na programu je u subotu od 19h na stadionu u Kruševcu.



tagovi

Bojan MatićDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara