David Neres i Dušan Tadić (©Reuters)
David Neres i Dušan Tadić (©Reuters)

Borba za Superkup: Umorni i oslabljeni PSV napada pojačani Ajaks

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 14:04

Uvod u početak sezone u najjačem rangu Holandije je bitka za srebrninu

Ajaks bi da "privatizuje" svaki domaći trofej, pa i Superkup. Iako je reč o velikom derbiju holandskog fudbala, osvajač duple krune iz Amsterdama ne bi trebalo da večeras ima težak zadatak u meču za još jedan pehar. PSV je tokom leta ostao bez najboljeg strelca Donijela Malena, koji je za 30.000.000 evra otišao u Borusiju Dortmund, dok su Kopljanici iz redova najljućeg rivala Fajenorda doveli fantastičnog Stivena Berghujsa, igrača koji je prošle sezone učestvovao u preko 30 golova tima iz Roterdama.

Njegov dolazak, uz ostanak srpskog reprezentativca Dušana Tadića kog je hteo italijanski velikan Milan, sigurno će predstavljati ogromno samopouzdanje za Kopljanike iz Amsterdama.

Izabrane vesti

20.00: (1,90) Ajaks (3,60) PSV (4,00)

Efikasni su bili fudbaleri Ajaksa tokom priprema, a najjače provere imali su protiv vodećih nemačkih ekipa, Bajerna iz Minhena i RB Lajpciga. Obe utakmice završene su nerešenim rezultatom. Prvo je bilo 2:2 sa Bavarcima, pa 1:1 sa timom iz Istočne Nemačke.

Što se tiče PSV-a, ekipa iz Ajndhovena je uveliko u takmičarskom ritmu, pošto iza sebe već ima tri meča kvalifikacija za Ligu šampiona. I tri pobede. Prvo je eliminisan Galatasaraj (2:1, 3:0), a onda je u utorak pobeđen Midtjiland 3:0 u prvom meču trećeg kola borbi za mesto među elitom evropskog fudbala.

Kako Superkup dolazi između dve utakmice sa danskim šampionom, teško da će strateg Rodžer Šmit na megdan Ajaksu izvesti najjači tim. Pre možemo očekivati da će odmarati neke od najboljih igrača, a to dodatno pojačava ulogu favorita domaćinu ove utakmice.

Meč će se odigrati na Johan Krojf areni, pa će prednost domaćeg okruženja imati Ajaks, koji je takođe dominirao u prethodnom igranom superkupu iz 2019. godine pošto je pobedio 2:0 nad PSV-om.

"Želimo da na najbolji mogući način uđemo u novu sezonu i osvajanje veoma vrednog trofeja odmah na početku bi bilo veliko ohrabrenje. Ne moram da predstavljam našeg protivnika igračima, znam ga jako dobro i znamo šta očekivati od njega", rekao je trener Erik ten Hag.

PSV svakako ima šta da vrati svom konkurentu, ništa se nije promenilo ni na trenerskom mestu u njegovom timu.

"Dovoljno smo pripremljeni za novu sezonu i ne nameravamo da završimo kao drugi. Trenutno smo u odličnoj formi i mislim da smo zbog toga u ogromnoj prednosti", rekao je Rodžer Šmit.

SUPERKUP HOLANDIJE

Subota

20.00: (1,90) Ajaks (3,60) PSV (4,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup HolandijeAjaksPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara