Borba za Zvezdine bonuse neće biti humana

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.06.23. | 10:42

Mnogo talentovanih klinaca, a malo mesta...

Bilo je dovoljno poluvreme protiv ne baš najkvalitetnije selekcije Užica da navijači Crvene zvezde upadnu u stanje blage euforije, izazvane činjenicom da je srpski šampion u jednom delu meča predstavljao bonus ekipe, sa vidiljvim viškom talenata. Imali su amplitude raspoloženje čelnici i fanovi crveno-belih i kada su na veliku scenu stupali sada već bivši prvotimci Željko Gavrić i Veljko Nikolić, pa ti projekti nisu dali očekivani rezultat. Za njih dvojicu Crvena zvezda je zbirno zaradila 1,2 miliona evra. Mnogo bolje se pokazalo forsiranje Strahinje Erakovića, koji je svakim danom u svakom pogledu sve više napredovao, stigao do reprezentativnog dresa i vrlo dobre cene na evropskom tržištu. Mada se i dalje čeka prava i jaka ponuda, koja isključuje Rusiju.

Crvenu zvezdu je zapljusnuo novi talas talentovanih momaka, rođenih od 2002. do 2005. godine, dečaka koji će naredne sezone u Mozzart Bet Superligi imati zvanje bonusa. Na prvu loptu to je blagodet za sportski sektor i trenera Baraka Bahara, ali suštinski slatki i veliki problem za najodgovornije ljude na Marakani. Moraće dobro da izvagaju i donesu odluku ko je spreman da ponose teret i dobije ozbiljnu minutažu, kome je potrebno igranje u drugoj sredini za dodatnu obradu, ko u ovom trenutku nije sposoban da se izbori sa jakom konkurencijom.

Izabrane vesti

Deluje da borba za Zvezdine bonuse apsolutno neće biti humana i da će pojedini mladići imati nemirne snjove uoči pravljenja spiska putnika za Rusiju na glavni deo priprema. Računajući Nikolu Kneževića i Stefana Lekovića koji su bili van protokola, Crvena zvezda na pripremama na Zlatiboru ima 11 igrača sa zvanjem bonusa. I svi oni imaju određeni kvalitet. Kako neko reče Zvezdin tim iz drugog poluvremena protiv selekcije Užica, pojačan Dragovićem i pravim napadačem, borio bi se za izlazak u Evropu u Mozzart Bet Superligi.

STAMENIĆ NEPRIKOSNOVENI BONUS, DELUJE DA SE OTVARA PROSTOR ŠLJIVIĆU I NEDELJKOVIĆU

Za snage koje dolaze problem je što će – bar tako deluje – Marko Stamenić obuti kopačke Strahinje Erakovića. Ne kada je u pitanju mesto u timu, ali sve nagoveštava da će doskorašnji član Kopepnahagena imati ulogu prvog bonusa. Ostavio je Stamenić vrlo pristojan utisak u ponedeljak popodne na gradu na Đetinji,delovao pismeno i moderno, pokazao da je odrastao u nekom drugom miljeu i radio u nekoj durgoj metodologiji. Nije bio statičan posle podeljenog pasa tražio je prostor i zaslužio aplauze, mada ga pravi izazovi tek očekuju.

Ako ostane na Marakani do Stamenića će biti Stefan Mitrović, mada će morati da se suoči sa vrlo jakom konkurencijom u Olajinki, Kataiju i Bukariju.... Počeo je prvi pripremni meč i Jovan Mijatović, postigao gol, imao šansu za još jedan. Ali njega tek očekuje suočavanje sa realnošću. kada se spreme Žan Filip Kraso i dođe Emanuel Late Lat.

Deluje da bi iz ovih priprema najviše mogli da profitiraju momci rođeni 2005. godine. I da će desni bek Kosta Nedeljković i ofanzivni vezista Jovan Šljivić. Posle mnogo peripetija oko novog ugovora Šljivić se priključio prvom timu, dobio dres sa brojem sedam i gromoglasnu najavu od generalnog direktora Zvezdana Terzića.

 Rekao je prvi čovek Crvene zvezde da će Šljivić biti jedno od najvećih pojačanja u letnjem prelaznom roku. Prvo prolazno vreme je više neko korektno. Oduševio je publiku na stadionu Slobode Šljivić primenljivom tehnikom, kvalitetom da u pokretu napravi višak prostora i napravi razliku, referencom koja je prethodnih godina bila zaštitni znak Aleksandra Kataija. Zxpočetak više nego dovoljno. Njegov vršnjak Kosta Nedeljković je isto u doboj poziciji. Ide mu na ruku činjenica da Aleks Vigo nije ubedio sportski sektor Crvene zvezde davredi 2,8 miliona evra, tako da bi mogao da bude Barakova i opklada sportskog dela srpskog šampiona. Koliko je spreman za ozbiljne zahteve videće se na nardednim utakmicama. Nekako deluje da bi Šljivić i Nedeljković mogli da ostanu uz prvi tim, i igraju za omladince u Ligi šampiona.

MORA BITI PAMETNI I DOBRE PROCENE SA MITULJIKIĆIMA, ČEKA SE PRODAJA PRUCEVA

Prava košnica vlada u veznom redu. I tu će biti potrebno mnogo pameti, kako se pojedini Zvezdini biseri ne bi ugasili. Dobro će morati da izvagaju u Ljutice Bogdana šta i kako da rade sa Jovanom i Nikolom Mituljikićem, čije brzinske performanse je iz neposredne blizine video novi trener Barak Bahar. Moguće je da će jedan od njih Nikola ostati i čekati šansu, uz minutažu na dvojnoj registraciji. Njihov status mogla bi da pogura prodaja Mitrovića, kao i odlazak Jegora Pruceva u inostranstvo. A o tome se baš mnogo priča u Zvezdinoj ekspediciji na Zlatiboru.

 Na sličnoj poziciji igra i Vladimir Lučić, već dokazan u Čukaričkom. I njegov status vezan je za potencijalni odlazak Stefana Mitrovića.

Šansu je još dobio Nikola Stanković. Njegov klasić Nikola Knežević će otići iz kluba, dok će Leković povremeno dobijati šansu na mestu štopera.

 

ZVEZDINI BONUSI NA ZLATIBORU

Marko Stamenić (2002, vezni)

Stefan Mitrović (2002, vezni)

Jovan Mijatović (2005, napad)

Kosta Nedeljković (2005, desni bek)

Nikola Mituljikić (2003, ofanzivni vezni)

Jovan Šljivić (2005, ofanzivni vezni)

Vladimir Lučić (2002, ofanzivni vezni)

Nikola Stanković (2003, vezni)

Jovan Mituljikić (2003, ofanzivni vezni)

Nikola Knežević (2003, vezni)

Stefan Leković (2004, štoper)


tagovi

Jovan ŠljivićKosta NedeljkovićJovan MituljikićNikola MituljikićMarko Stamenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara