Remi Odan (Foto: Reuters)
Remi Odan (Foto: Reuters)

Bordou nikako da krene: Ne vredi ni promena trenera, Monako iščupao bod sa igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 19:05

Iskusni Marselo autogolom omogućio Kneževima da se kući vrate neporaženi

Muči se Bordo ove sezone. Doveo je veliki broj novih igrača, istakao velike ambicije sa trenerom Vladimirom Petkovićem, ali posle 25 kola je na poslednjem mestu na tabeli i ima najgoru odbranu u ligi. Bio je blizu pobede protiv Monaka, koja bi mogla da mu da vetar u leđa u borbi za opstanak, ali nije izdržao. Bivši štoper Liona Marselo, koji je tokom zimskog prelaznog roka došao kao slobodan igrač u klub, autogolom u 67. minutu omogućio je Kneževima da osvoje bod sa igračem manje - 1:1.

Pretrpeo je sastav sa Matmut Atlantik stadiona i drugi poraz sa novim trenerom Davidom Gijonom, ukupno 12. ove sezone pa sa samo 21 bodom drži fenjer. Monako je ostao neporažen i na trećem vezanom susretu, ali je posle pobede u derbiju nad Lionom još jednom remizirao (u minulom kolu odigrao bez golova sa Lorijanom). Sa 38 bodova je šesti i predstoji mu velika borba za mesto na evrosceni.

Izabrane vesti

Poveli su Žirondinci u 22. minutu, samo 12 minuta kasnije Oreljen Čuameni je zaradio isključenje, ali je Monako sa igračem manje bio bolji rival, te je zasluženo došao do boda. Gosti su u drugom poluvremenu imali tri šuta više (9:6), bili su čini se bliži pobedi od brojčano jačeg domaćina, ali na kraju mogu da budu zadovoljni bodom.

Bordo je do prednosti stigao preko Remija Odana. Pozajmljeni fudbaler Milana Jasin Adli je prošao po levoj strani, ubacio loptu pred gol rivala, jedan od defanzivaca Monaka je zakačio, ali je ipak stigla do krilnog fudbalera Bordoa, koji je sa ivice peterca šalje u mrežu.

Samo šest minuta kasnije Čuameni je zaradio prvi žuti karton, a posle neopreznog starta šest minuta kasnije idrugi. Neoprezno je startovao, pa je sudija Žeremi Pinjar morao da mu pokaže put u svlačionicu. Gledao se snimak, ali odluka je ostala na snazi.

Otišlo se na odmor, da bi posle 22 minuta igre u nastavku Monako poravnao. Želson Martins je probio po levoj strani, ušao u sredinu i opalio sa ivice kaznenog prostora. Lopta je pogodila Marsela, promenila smer i prevarila golmana domaće ekipe Puzana.

Mogao je Bordo do pobede u 82. minutu, ali je Aleksandar Nibel sjajno interevenisao posle pokušaja Hvanga u situaciji jedan na jedan. Samo pet minuta kasnije velika prilika za Kneževe da stignu do preokreta, Akliuše je prihvatio odbitak, tukao sa ivice kaznenog prostora virlo snažno, ali je Gatean Puzan uspeo da odbrani njegov pokušaj i sačuva makar bod svojoj ekipi.

FRANCUSKA 1 - 25. KOLO

Petak

Lil - Mec 0:0

Subota

Lans - Lion 1:1 (1:1)

/Klaus 13 - Kadevere 44/

Nant - PSŽ 3:1 (3:0)

/Kolo Muani 4, Merlen 16, Blas 45+5pen - Nejmar 47/

Nedelja

Nica - Anže 1:0 (1:0)

/Klajvert 19/

Lorijan - Monpelje 0:1 (0:0)

/Savanije 56/

Rems - Brest 1:1 (1:1)

/Fes 4 - Satrijano 34/

Ren - Troa 4:1 (2:1)

/Žirasi 14, 20, Terije 75, Labord 86 - Ugbo 39/

Sent Etjen - Strazbur 2:2 (2:2)

/Budebuz 4, Kazri 34 - Dijalo 21, Perin 30/

Bordo - Monako 1:1 (1:0)

/Odan 22 - Marselo 67ag/

20.45: (1,45) Marselj (4,30) Klermon (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MonakoBordoOreljen ČuameniMarseloFrancuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara