Boris Radunović (©AFP)
Boris Radunović (©AFP)

Boris Radunović zablistao na Sardiniji, Bari u nadoknadi sačuvao nadu o povratku u Seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 22:48

Srpski čuvar mreže odbranio penal i još nekoliko zicera u finišu meča

Posle prvih 90 minuta finala baraža za popunu Serije A teško je naslutiti ko će uz Frozinone i Đenovu u elitni rang. Odluka će za tri dana pasti na stadionu Sveti Nikola pošto su na Sardiniji Kaljari i Bari odigrali bez pobednika 1:1 (1:0).

Teško je reći ko je zadovoljniji remijem. Bari je bio značajno bolji rival, pretio neuporedivo više, želeo da već na Sardenja areni reši pitanje povratka u Seriju A, ali je s druge strane do nadoknade imao gol zaostatka. Kaljari je pak vodio više od 80 minuta, da bi u nadoknadi primio gol iz penala i bio primoran da se zadovolji remijem.

Izabrane vesti

Teško da bi i do njega stigao da večeras na golu nije imao Borisa Radunovića. Srpski čuvar mreže bio je centralna figura meča, odbranio je u finišu prvog poluvremena penal, u završnici meča još nekoliko zicera i dugo čuvao domaćem timu minimalnu prednost.

Prednost koju je ekipi Klaudija Ranijerija u 9. minutu doneo Đanluka Lapadula udarcem glavom posle centaršuta Marka Mankosua sa desnog boka (gol pogledajte OVDE). Kaljari je na krilima koja mu je dao vodeći gol potom krenuo po još jedan, imao je još nekoliko šansi, a kako nijednu nije iskoristio umalo da usledi kazna. Najtan Nandez je u 38. minutu rukom zaustavio centaršut u šesnaestercu, nenamerno, ali Mauricio Marijani za to nije mario, pa je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Valid Šedira, najbolji strelac Barija u sezoni sa 17. pogodaka, ali do 18. nije uspeo da stigne. Radunović ga je pročitao – mada je Marokanac slabo šutirao – i odbranio mu udarac (snimak pogledajte OVDE).

Mogao je Šedira ekspresno da se iskupi, imao je još jednu priliku u finišu prvog poluvremena, pa onda još jednu početkom drugog dela, ali nije uspevao da pronađe put do mreže. Usledio je potom period bez uzbuđenja, da bi fudbaleri Barija u finišu izvršili ozbiljan pritisak na rivala. Rezervista Damir Seter je desetak minuta pre kraja utakmice izbio sam ispred Radunovića, ali mu je srpski čuvar odbranio "zicer", a onda mu i iz odbitka zaustavio udarac. I taman kad je u 89. minutu Šedira uspeo da savlada Radunovića, na gol-liniji se isprečio Gabrijele Zapa i sprečio izjednačenje.

Činilo se da će se Kaljari izvući i sa minimalnom prednošću otputovati u Apuliju, ali je u nadoknadi poklekao. Rezervista Mikael Folorunšo se u 93. minutu prišunjao iza leđa odbrane domaćeg tima, Đorđo Altare ga nije video, umesto lopte udario ga je po nozi i Bari je dobio novi penal. Šedira se latio jedanaesterca, ali mu je ubrzo Folorunšo oteo loptu, da bi je na kraju preadao Mirku Antenučiju koji je nekoliko sekundi pre toga ušao u igru i pogodio za izjednačenje.

SERIJA B – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

Kaljari - Bari 1:1 (1:0)

/Lapadula 9 - Antenuči 90+6pen/


tagovi

Boris RadunovićKaljariBariSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara