Milan Borjan (©Starsport)
Milan Borjan (©Starsport)

Borjan: Prvo sam imao pozitivnu priču s Baharom, a onda...

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 08:43

“Ne znam šta se promenilo za tih 48 sati od našeg sastanka“, priseća se proslavljeni golman Crvene zvezde

Kad za koju godinu, pa i deceniju čak, hroničari zbivanja u Ljutice Bogdana budu pisali o eri velikog buđenja Crvene zvezde Milan Borjan će svakako imati istaknuto mesto. Ali svestan je sigurno i on da u fudbalu juče ne postoji, te i da legende imaju svoj rok trajanja. Gde on tačno ističe? To je velika zavrzlama i debata u kojoj nema sigurnog i tačnog odgovora, jer sve je stvar subjektivnog utiska. Borjan je recimo smatrao da može još da bude koristan. Barak Bahar je mislio drugačije.

I to je sve negde i očekivano i razumljivo u jednom klubu. Ali ono što Borjana i dalje tišti je način na koji mu je saopšteno da je postao prekobrojan na Topčiderskom brdu. U intervjuu za Kurir detaljno se priseća kako mu je rečeno da mora da ide.

Izabrane vesti

Saznao sam putem telefonskog poziva. Dva dana pre toga sam bio sa novim trenerom Baharom na razgovoru i imali smo jednu pozitivnu i konstruktivnu priču. Ne znam šta se promenilo za 48 sati nakon našeg sastanka“, rekao je Borjan za Kurir.

Na prvom sastanku, dakle, ama baš ništa mu nije nagovešteno?

Nakon osvajanja duple krune videli smo se u prostorijama kluba. Čestitao je na trofejima i pitao da li smo slavili, da li idem na odmor i kad se vraćam iz reprezentacije. Rekao je da će mi, kad se vratim, dati četiri do pet dana slobodno. I onda da se pripremimo za prvenstvo i Ligu šampiona. Zahvalio sam mu i rekao da može da me zove, šta god mu bude trebalo. Pozvao me je posle nekoliko dana i rekao da ne računa više na mene“.

Borjan tu nije imao mnogo izbora. Mada pola godine nakon rastanka i dalje smatra da je taj poziv morao da mu uputi neko iz kluba, a ne sam Bahar. Kako bilo, da se vratimo na taj razgovor i Borjanovo razočaranje.

Rekao sam: ’U redu’. Šta bih više pričao s čovekom koji nije ni pet dana proveo u Crvenoj zvezdi. Na kraju, on nije trebalo da bude taj koji to treba da mi saopšti. Zna se ko donosi odluke o klubu, bar tako funkcionišu sve velike evropske i svetske ekipe. Zna se kako se klubovi opraštaju od kapitena. I to igrača koji su kapiteni bar jednu sezonu, a ne od nekoga ko je doneo mnogo sreće, radosti, uspeha i novca klubu svih ovih godina“.

Ni kasnije nije bilo poziva iz kluba?

Niko me nije pozvao. Okenuo sam broj gospodina Terzića i nekoliko ljudi u klubu da mi objasne situaciju. Njihov stav je bio da je to odluka trenera“.

Posle svega toga, negde je i logično što Milan Borjan baš i nema visoko mišljenje o Baharu.

Potpuno pogrešan izbor trenera za naš mentalitet. Taj ko ga je predložio i doveo ne poznaje i nema jasnu percpeciju Crvene zvezde. Psihologiju svlačionice, važnost interakcije trenera i igrača. Taj ko ga je doveo, promašio je i zemlju i klub za takav tip trenera“.

No dobro, šta dalje za sada 36-godišnjeg golmana?

U junu mi ističe pozajmica u Slovanu, posle toga sa Crvenom zvezdom imam ugovor na još dve godine. Ukoliko ne budem ostao u Zvezdi, voleo bih da kao neko ko je predvodio jednu eru uspeha bar doživim oproštajnu utakkmicu kakvu svi klubove priušte svojim kapitenima. Pa da se oprostim od navijača kako dolikuje, a ne kao pre nekoliko meseci kada sam otišao bez pozdrava“, rekao je Borjan u intervjuu za Kurir.

Podsetimo, Bahar je u međuvremenu otišao i prema informacijama izraelskih medija tužio Crvenu zvezdu, mada u Ljutice Bogdana ponavljaju da tu nema nikakvih problema i da tužbe neće biti.


tagovi

Milan BorjanBarak BaharFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara