Fudbaleri Arsenala proslavljaju pogodak (©Reuters)
Fudbaleri Arsenala proslavljaju pogodak (©Reuters)

Bornmut nova žrtva Arsenalovog atomskog fudbala, na Vitalitiju se sladio Edegor (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 20:25

Dva gola norveškog reprezentativca u novoj ubedljivoj pobedi Tobdžija

Briljira Mančester Siti na startu sezone, mnogi su u šali već počeli da mu pripisuju novu titulu (posebno posle dva kiksa Liverpula). Ipak, čini se da jedan klub igra još i bolji fudbal od kaznene ekspedicije Pepa Gvardiole. Arsenal je nastavio demonstranciju sile, razbio Bornmut na gostovanju 3:0, pa posle tri kola ima maksimalan bodovni saldo uz gol razliku 9:2.

Mogu izabranici Skota Parkera da budu i zadovoljni ishodom, jer im je pretila katastrofa. Lako su Martin Edegor, Gabrijel Žesus, Martineli i Bukajo Saka stvarali višak. Nizale su se prilike pred golom domaćina, koji može da bude zahvalan i VAR-u što je "samo" tri puta kapitulirao.

Izabrane vesti

Nisu Tobdžije ovakav fudbal igrale još od Arsena Vengera. Odlučile su da veruju Mikelu Artetu, čak i kada je bilo kikseva, loših rezultata u kontinuitetu. Sada je jasno da je uprava bila u pravu. Složio je Španac kockice, Arsenal je u Žesus dobio centarfora kakvog je dugo čekao i na startu tekuće sezone deluje nezaustavljivo.

Demonstrirao je i večeras atomski fudbal. Pružio verovatno i najbolju partiju od starta sezone. Prikazao čuveni totalni fudbal koji se pamti iz Vengerove ere, a ovoga puta je profitirao Edegor koji se u dva navrata našao na pravom mestu i akcije krunisao preciznim udarcima. Na kraju mu je šou ukrao Vilijam Saliba golčinom početkom drugog poluvremena za 3:0.

U nastavku je i Žesus uspeo da kruniše novu odličnu partiju golom, ali su njegovo ime sa liste strelaca skinuli milimetri. U VAR sobi je utvrđeno da je bio u minimalnom ofsajdu. Da nosi kopačke za broj manje, verovatno bi bio na pravoj strani.



Već u petom minutu zatresla se mreža Bornmuta. Žesus se fantastično zagradio na polovini rivala, a onda krenuo u prodor. Neverovatno se okrenuo i ostavio čuvara u prašini, potom nanizao još dvojicu protivničkih igrača pre nego što je poslao idealan pas u stranu ka Martineliju. Odbranio je Travers pokušaj Brazilca i ukrao asistenciju Arsenalovom centarforu, ali je odbitak pokupio Edegor i doneo gostima prednost.

Nastavili su da se nižu napadi pred golom Trešnjica, a onda su Saka i Vajt odlično iskombinovali po desnoj strani. Potonji je ubacio loptu u kazneni prostor rivala po zemlji, pronašao Žesusa, koji je prosledio ka Edegoru, a ovaj smestio u gol. Drugi gol u šest minuta za bivšeg igrača Reala.

Zinčenko u neverici posle Salibinog pogotka (©Reuters)Zinčenko u neverici posle Salibinog pogotka (©Reuters)

Trgli su se domaći igrači nakon drugog primljenog gola, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Ramsdejla. Na startu drugogo dela, najlepši detalj na utakmici. Džaka je poslao povratni pas ka Salibi na ivicu kaznenog prostora, Francuz na prvu opalio levicom i poslao projektil u mrežu Bornmuta za 3:0. Zinčenko je u neverici pao na kolena, fantastičan pogodak jednog od najboljih igrača francuskog šampionata minule sezone (igrao na pozajmici u Marselju).

Do kraja je i domaćin uspeo da pripreti Ramsdejlu preko Kifera Mura, ali je golman Arsenala pokazao da je u ovom trenutku verovatno najbolji engleski čuvar mreže. U poslednjih par minuta još nekoliko prilika za Gunere, ali nedostajalo je preciznosti Žesusu, Saki i Ediju Nketiji za ubedljiviji trijumf.

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Subota

Totenhem - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Kejn 64/

Kristal Palas - Aston Vila 3:1 (1:1)

/Zaha 7, 58, Mateta 71 - Votkins 5/

Everton - Notingem Forest 1:1 (0:0)

/Graj 88 - Džonson 81/

Fulam - Brentford 3:2 (2:1)

/Rid 1, Palinja, Mitrović 90 - Norgard 44, Toni 71/

Lester - Sautempton 1:2 (0:0)

/Medison 54 - Adams 68, 84/

Bornmut - Arsenal 0:3 (0:2)

/Edegor 5, 11, Saliba 54/

Nedelja

15.00: (6,00) Lids (4,10) Čelsi (1,55)

15.00: (2,40) Vest Hem (3,30) Brajton (3,25)

17.30: (8,50) Njukasl (4,70) Mančester Siti (1,38)

Ponedeljak

21.00: (5,70) Mančester junajted (4,20) Liverpul (1,63)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Martin EdegorGabrijel ŽesusVilijam Saliba

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara