Veston Mekeni (©Reuters)
Veston Mekeni (©Reuters)

Bornmut sprema teren za najskuplji transfer u istoriji kluba, Juventus pušta Mekenija

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 16:56

Trešnjice u pregovorima sa američkim vezistom

Teški dani u Juventusu kao posledica finansijskih malverzacija Andree Anjelija i njegovih saradnika otvorili su vrata rastanka sa nekoliko prvotimaca kako bi se obezbedio kakav-takav mir i ugasio sve ozbiljniji požar u kasi.

Iz tog razloga Stara dama je spremna da unovči Vestona Mekenija i proda ga već ove zime. Preteranog interesovanja za američkog reprezentativca nema, mada postoji jedna konkretna ponuda - ona iz Bornmuta. Popularne Trešnjice pripremaju teren za možda i najskuplji transfer u klupskoj istoriji, a pregovori sa Mekenijevim predstavnicima su već otvoreni.

Izabrane vesti

Utorak, 21.00: (1,30) Mančester Junajted (5,70) Bornmut (9,00)

Italijanska štampa piše da je Juventus spreman da se reši Mekenija, između ostalih, te da postoji i cena ispod koje neće ići, a to je oko 35.000.000 evra. Čak i da se dva kluba u daljim pregovorima nađu na pomenutoj sumi, bio bi to najskuplji transfer u istoriji Bornmuta. Rekorder kluba je i dalje Džeferson Lerma za koga je leta 2018. plaćeno 30.500.000 evra! To je ujedno i jedini transfer iznad 30.000.000 evropskih novčanica.

Podsetimo, Bornmut je krajem prošlog meseca otkupljen od Rusa Maksima Denima, a novi vlasnici su američki biznismen Bil Foli i holivudski glumac Majkl B. Džordan. Interesantno, prva akvizicija mogao bi da im bude Amerikanac...

Za Mekenija je određeno interesovanje pokazala i Borusija Dortmund, ali je samo Bornmut ušao u konkretne razgovore oko moguće akvizicije. Ako Amerikanac pristane na lične uslove saradnje, Bornmut će pokušati da izboksuje što bolju cenu od Juventusa.

Zasad nije poznato da li bi Mekeni uopšte bio spreman da napusti torinskog velikana i upusti se u avanturu sa klubom koji juri sredinu tabele u Premijer ligi.


tagovi

Veston MekeniZimski prelazni rok 2023JuventusBornmut

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara