Bornmutova ofanziva: Stigao štoper Liverpula, čekaju se Kantvel i napadač od 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 17:28

Trešnjice bi trebalo da završe još dva velika pojačanja u narednim satima

Verovatno ni sam nije mogao da očekuje, ali je usled silnih povreda svojih saigrača Nejt Filips prošle sezone odigrao čak 17 prvenstvenih utakmica za Liverpul. Ove pak druga priča, Jirgen Klop je doveo Ibrahimu Konatea, Džoel Matip se ne povređuje kao ranije, i Filips se našao na margini tima. Bez minuta u Premijer ligi, sa svega četiri nastupa u svim takmičenjima, bio je primoran da potraži priliku na drugom mestu.

I pronašao je u Čempionšipu. Bornmut koji na sve strane juri pojačanja u finišu prelaznog roka doveo je Filipsa na "suvu" pozajmicu do kraja sezone, što znači da Trešnjice neće imati opciju otkupa na leto, ali će za istu platiti 2.000.000 evra, plus 300.000 bonusa ukoliko ekipa Skota Parkera izbori promociju u elitu, saznaje Atletik.

Izabrane vesti

Mogao je Filips da sakuplja i premijerligaško iskustvo, Votford je nudio pozajmicu sa pravom otkupa za 8.500.000 evra u slučaju da ostane u ligi i naredne sezone, interesovanje su pokazali još neki prvoligaši, ali nijedan od njih nije bio spreman da ispuni Liverpulov zahtev od 18.000.000 evra za automatsku kupovinu.

Filips je druga Bornmutova akvizicija poslednjeg dana prelaznog roka. Prethodno su dogovorili pozajmicu Njukaslovog rezervnog golmana Fredija Vudmana, a do kraja dana se tek očekuju zvučna pojačanja. Prvo je Kifer Mur, napadač Kardifa koji će ih koštati 4.000.000 evra, a drugi je Tod Kantvel, ofanzivni vezista Noriča, koji će stići na pozajmicu sa pravom otkupa. Obojica su na lekarskim pregledima.



tagovi

Nejt FilipsČempionšipZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara