(© BVB)
(© BVB)

Borusija dovela prvo pojačanje i to iz – Borusije

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.06.23. | 17:13

Težak zadatak će imati Bensebaini, valja zameniti Gereira

Što je bilo nekad u Frankfurtu, sad je u Dortmundu. Poput Ajntrahta sredinom 90-ih ostala je i Borusija bez Salatare u poslednjem kolu, međutim, što reče davno Dragoslav Stepanović: „Život ide dalje“. Žuto-crni su nastavili da žive i posle šokantne završnice Bundeslige, dan kasnije su ostali bez Rafaela Gereira, kome je istekao ugovor, a devet dana kasnije promovisali su zamenu u liku Ramija Bensebainija.

U društvu sportskog direktora, Sebastijana Kela, Alžirac je potpisao ugovor do juna 2027. i postao prvo pojačanje Milionera u letnjem prelaznom roku. Besplatno, imajući u vidu činjenicu da mu je na prethodnoj adresi istekao ugovor, te je kao slobodan agent stigao na Vestfalen.

Izabrane vesti

Koliko će zahtevan posao biti pred Bensebainijem ilustruje podatak da je njegov prethodnih Gereiro minule sezone namestio čak 14 golova u svim takmičenjima, a da je dok je nosio dres dortmundske Borusije postigao 40 i asistirao za još 50 golova. Ruku na srce, ume i Rami da bude ofanzivan, što je pokazao u tak okončanom ciklusu, za Ždrepce je namestio šest golova.

Zanimljvo, dve Borusije su u prethodnoj deceniji često sarađivale. Najuticajniji posao tiče se prelaska Marka Rojsa iz Menhengladbaha u Dortmund, istom stazom kretali su se Mahmud Daud i Torgan Azar, dok su u suprotnom pravcu išli Jonas Hofman i Matijas Ginter.

Bensebaini je u Borusiju iz Menhengladbaha stigao leta 2019. iz Rena i za četiri sezone odigrao 113 utakmica (25 golova, osam asistencija).



tagovi

Rami BensebainiRami BensebainiBorusija DortmundBorusija MenhengladbahLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara