Zicer Osmana Bukarija (©Reuters)
Zicer Osmana Bukarija (©Reuters)

Boško Đurovski bira strpljenje: Jeste rezultatski neuspeh, ali smo u Bernu odigrali najbolji meč u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 13:21

„Rezultatski smo podbacili, ali smo u svim mečevima Lige šampiona igrali fudbal“, poručuje bivši trener crveno-belih

Posle letnje euforije ambicije navijačkog korpusa sezale su do drugog mesta – što nije bilo realno. Kada je takmičenje u Ligi šampiona počelo verovalo se da je treće mesto dostižno – što je bilo realno. Ali srpski šampion nije uspeo da se domogne četvrtog evropskog proleća u poslednjih sedam godina posle poraza u Bernu.

Crvena zvezda je na Vankdorfu podbacila tamo gde nije smela – u poslednjoj trećini terena. A to je ponekad u fudbalu najvažnije. Umesto bodova, navijači Crvene zvezde do avgusta naredne godine brojaće broj promašeni zicera u Bernu, i razmuljivo tražiti odgovornost. Međutim, i pored priznanja da je ove godine napravljen rezultatski podbačaj bivši trener crveno-belih i legendarni vezista kluba Boško Đurovski moli za strpljenje.

Izabrane vesti

Treba biti realan, i reći da je gledajući rezultat Crvena zvezda podbacila u Ligi šampiona. Nismo smeli da dozvolimo da izgubimo pet bodova protiv Jang Bojsa. Razumljivo je što je javnost nezadovoljna i ja sam nezadovoljan krajnjim ishodom. Međutim, svako ko poznaje fudbal video je da smo u Bernu odigrali najbolju utakmicu u Ligi šampiona. Muški smo je odradili, napravili smo sedam kolosalnih šansi. Imali nesreću da promašimo dve u uvodu meča, potom da primomo gol iz prekida. Ako ćemo realno Zvezda je, gledajući sve parametre, morala da pobedi u Bernu“, počinje priču Boško Đurovski.

On veruje da ovaj tim ima kapacitet da se podigne i ponovo zaigra u Ligi šampiona.

Na pet utakmica mi smo ostavili vrlo korektan utisak. Čak smo se i na Etihadu borili, vodili na poluvremenu. Ne može da se kaže gledajući sve da smo bili inferiorni i da smo zalutali u ovo takmičenje. Čak smo i protiv Lajpciga mogli dva puta da dođemo do boda. Opet ponavljam: nisam zadovoljan rezultatom, ali isto tako svako je video da Zvezda napreduje. Možda je bilo potrebno produžiti intervale dobre igre. Na primer protiv Nemaca smo dva puta bili odlični po poluvreme, gotovo ravnopravni. Sad u Bernu smo u većem delu meča gazili, napravili smo sedam stopostonih šansi. Videli ste i izjavu njihovog trenera. Ni u jednom trenutku nije rekao da je dalje prošao bolji, nego srećniji tim“.

Posebno se Boško Đurovski osvrnuo na rad Baraka Bahara.

On je odlično spremio utakmicu, to je svako video. Ja sam bio zagovornik teze da je bolje da vrati sistem sa četvoricom pozadi. Dobili smo na brojnosti u sredini i napadu. Sve je to dobro izgledalo... Sad treba pokazati strpljenje, mada znam koliko je Zvezda veliki klub i da nekada nema vremena... Verujem da možemo da se fokusiramo na osvajanje titule, da dobijemo derbi sa Partizanom. Meni je ovaj tim pokazao da je zreo za Ligu šampiona i da napreduje. Bukvalno su sitnice odlučivale“.

I još malo o sinoćnoj utakmici.

Očekivao sam da mali Mijatović počne. Ušao je dobro u utakmicu, pokazao da može da igra na ovom nivou... Da je dao jedan gol dobio bi na samopouzdanju. Imali smo i Nedeljkovića na beku, Lučića, Đigu koji se još traži, ali ima potencijal. Ti klinci su još jedan razlog zbog kojeg verujem u ovaj projekat“.

I malo o Osmanu Bukariju.

On je paklen igrač. Siguran sam da je zbog terena dao onako dug for“.


tagovi

Boško ĐurovskiFK Crvena zvezdaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara