Bosna iznenadila i Holanđane! Vicešampion će teško da prođe grupu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 19:59

Selektori se kockali sa sastavima, Bosancima se bolje isplatilo

Nekoliko dana posle bolne eliminacije od Severne Irske u baražu za plasman na EURO, reprezentacija Bosne i Hercegovine je pozitivino iznenadila svoje navijače. BiH je u Zenici uspela da „otkine“ bod Holandiji pošto je izborila remi 0:0.

Ovim rezultatom najviše mogu da budu zadovoljni Italijani i Poljaci koji će večeras odigrati može i ključni meč u borbi za prvo mesto u griupi i plasman na završni turnir Lige nacija. Ako Italijani pobede, onda će u sredu u Bergamu imati meč loptu protiv Holandije za prvo mesto. Ako pobede Poljaci, držaće sve u svojim rukama pred poslednja tri kola u kojima će na dva meča biti domaćini.

Izabrane vesti

Holanđani su večerašnjim remijem prokockali sjajnu priliku da izbiju na prvo mesto i s obzirom na težak raspored do kraja (gostovanja Italiji i Poljskoj) teško da će ponoviti uspeh iz pršlog izdanja Lige nacija kada su dogurali do finala.

Selektor Frank De Bur je promenio skoro ceo tim u odnosu na nedavni prijateljski susret protiv Meksika. U startnu postavu su se vratili Frenki i Luk de Jong, bekovi Damfris i Blind, De Ron je na sredini zamenio Van de Beka, a umesto suspendovanog Depaja i brzonogog Berhujsa, mesta u napadu su popunili Malen i Promes. Čak je i golman promenjen pa je branio Silesen umesto Krula. U startnih 11 su „preživeli“ samo Vajnaldum, De Fraj i Van Dajk. Reklo bi se da je De Bur „uozbiljio“ izbor prve postave, ali i da je neke adute sačuvao za meč sa Italijom naredne srede u Bergamu.

Kombinovao je domaći selektor Duško Bajević pa je BiH počela meč u sastavu: Šehić, Kadušić, Hadžikadunić, Saničanin, Todorović, Cimirot, Pjanić, Gojak, Krunić, Tatar i Đurić. Bez prve zvezde Edina Džeka, golmana Begovića, Kolašinca iz Arsenala...

Holanđani su imali inicijativu u prvom poluvremenu ali je nisu materijalizovali kroz neke konkretne šanse. Samo je De Fraj zapretio glavom.

Osetio je Bajević da bi mogao do pozitivnog rezultata protiv indisponirane Holandije pa je u drugom poluvremenu ubacio sa klupe Kolašinca i Džeka i upravo su njih dvojica u 64. minutu kreirali najbolju šansu za domaći tim. Zapretio je potom i Pjanić, pa je De Bur napokon u 70. minutu napravio prve izmene i pojačao bokove sa Hateburom i Berhujsom, a potom je ušao i Babel. Novi igrači su probudili Lale koje su u poslednjih petnaestak minutu imale nekoliko velikih šansi, ali je sjajno branio Šehić

Nedelja

GRUPA 1

BiH - Holandija 0:0

20.45: (4,20) Poljska (3,40) Italija (1,92)



tagovi

reprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara