Hugo u sredini (© AFP)
Hugo u sredini (© AFP)

Botafogov Hugo kao Dris Mertens (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 02:17

Doduše, ne iz voleja, ali svakako spektakularan pogodak mladog Brazilca

Verovatno najlepši gol dosadašnjeg toka kvalifikacija za Ligu šampiona postigao je Dris Mertens, uhvativši volej na centaršut direktno iz kornera za pogodak koji je Galatasaraju doneo eliminaciju Žalgirisa, a nešto slično par sati kasnije i na drugom kraju sveta izveo je Botafogov Hugo.

Takođe posle kornera, ali nakon odbijene lopte i ne iz voleja, mada svakako sjajno, 21-godišnji defanzivac matirao je golmana paragvajskog Guaranija i najavio veliki preokret svog tima u prvom meču osmine finala Kopa Sudamerikane. Bilo je to u 65. minutu, a u 90. je Tikinjo Soareš pogodio iz penala za 2:1 i pobedu brazilskog kluba, koji će sada mirniji putovati na revanš.

Izabrane vesti

Gosti iz Paragvaja poveli su već u 3. minutu preko Bernarda Beniteza, nakon izgubljene lopte Botafogovog tima na sredini i sjajnog dodavanja petom kojim je započetka kontra Guaranija. Ipak, Paragvajci su se nalazili pod konstantnim pritiskom rivala i na kraju poklekli.

Istovremeno sa ovom utakmicom Estudijantes je, u uvek zanimljivim argentinsko-brazilskim okršajima, ugostio Gojas i verovatno završio sav posao oko puta u osminu finala. Crno-beli su slavili 3:0, a seriju golova započeo je iskusni Gvido Kariljo, koji je ušao s klupe na početku drugog poluvremena. Nekadašnjem napadaču Monaka izgleda baš prija kada igra na međunarodnoj sceni, pošto mu je ovo bio četvrti gol u sedam mečeva Kopa Sudamerikane ove sezone, a na početku karijere, tokom svog prvog mandata u crveno-belom dresu, u dve sezone Kopa Libertadoresa i Kopa Sudamerikane Kariljo je dao 10 golova u 16 mečeva. Bio je to signal Monaku da ga kupi za oko 9.000.000 evra, a nakon tri sezone u Kneževini, Argentinac se obreo u Premijer ligi pošto je Sautempton platio 22.000.000 evra za transfer. Nije se, ipak, naigrao u Premijer ligi, pa je išao na pozajmicu u Leganes, gde je proveo dve sezone. Isto toliko igrao je za Elče, a onda otišao u Kinu, odakle se prošle zime vratio u Estudijantes. Ovaj put kao formiran igrač, spreman da pomogne klubu da se ponovo uključi među najbolje u Argentini, ali i kompletnoj Južnoj Americi.

Ne ide mu loše. pošto je Estudijantes prvi deo argentinskog prvenstva završio na petom mestu,

Kariljo je pogodio u 54. minutu, da bi se nakon njega dvaput u strelce upisao Bendžamin Roljhejser. Mora se, međutim, istaći da su svi golovi domaćeg tima usledili tek nakon isključenja Gojasovog Bruna Santosa u 47. minutu nakon veoma neopreznog i opasnog starta na protivničkog igrača.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

Libertad - Fortaleza 0:1 (0:1)

/Ze Velison 20/

Sreda

Emelek - Defensa i Hustisija 1:2 (1:0)

/Karabali 5 - Fernandes 87, Tonji 90+1/

Korintijans - Njuels Old Bojs 2:1 (0:1)

/Alberto 56pen, Vesli 66 - Portiljo 45+4/

Botafogo - Guarani 2:1 (0:0)

/Hugo 65, Soareš pen 90 - Benitez 3/

Estudijantes - Gojas 3:0 (0:0)

/Kariljo 54, Roljhejser 63, 84/

Četvrtak

23.55: (2,55) San Lorenco (3,00) Sao Paulo (3,05)

Petak

02.00: (2,80) Amerika Mineiro (3,15) RB Bragantino (2,65)

02.00: (2,85) Njublense (3,15) LDU Kito (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaJužna AmerikaEstudijantesGojasBotafogoGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara