Foto: Starsport
Foto: Starsport

Božinov: Milenković je predodređen za velike klubove, Vlahovića će u Firenci dočekati kao izdajnika, iako to nije

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 01:27

Bugarin u superlativima govorio o Srbima koji su zablistali u Kupu Italije

Četvrtfinalne utakmice Kupa Italije prošle su u znaku srpskih reprezentativaca: Nikola Milenković pogotkom duboko u sudijskoj nadoknadi potpisao je pobedu Fjorentine (3:2) i eliminisao Atalantu, dok je kasnije istog dana slavlje Juventusa i pobedu nad Sasuolom (2:1) režirao Dušan Vlahović zakazavši polufinale protiv doskorašnjeg kluba.

Učinak Fjorentine, ali i njenog bivšeg napadača u intervjuu za Firenceviolu prokomentarisao je Valeri Božinov, nekadašnji napadač Partizana, ali i Fjorentine i Juventusa. Bugarin je prvo pogled usmerio ka slavlju Viole i pogotku Milenkovića.

Izabrane vesti

"U Partizanu sam bio u sobi sa Milenkovićem i uvek me je pitao za Italiju, Fjorentinu i ostale timove i savetovao sam ga da dođe u Seriju A jer je italijanski fudbal najbolji za defanzivce, veoma taktički i baziran na defanzivnoj fazi. Čini mi se da je savet bio dobar, zar ne", rekao je Božinov.

Već je poznato da upravo nekadašnjem napadaču pripada deo zasluga za iskorak dvojice bisera stasalih u Partizanovoj školi i odlazak na Apenine. Božinov je štopera i napadača predložio Korvinu, a poverenje se u potpunosti isplatilo.

"Vidim da je Milenković dosta napredovao, ali to je zahvaljujući i trenerima koje je imao i njegovoj inteligenciji jer je učio od iskusnih igrača koji su bili tu kada je stigao, poput Astorija, i ušao je dobro i u pravo vreme. Ne čudi me, naprotiv, bez želje da stavim prst u ranu, mislim da je i on predodređen za velike klubove, ne da Fjorentina to nije, ali Viola mora da ide svojim putem, a to je da održi ekonomsku solidnost".

Božinov je potom istakao da je Vlahovićev odlazak bio neminovnost.

"Da nije otišao u Juventus, otišao bi negde drugde, jer je savremeni fudbal takav. Odobravam reči predsednika i Pradea, njegova prodaja je bila dogovor zahvaljujući kojem Fjorentina može da razvije svoje planove, da bude ambiciozan tim i u isto vreme da se gradi sportski centar, stadion... Naravno da mi je jako žao zbog raspleta i zato što je narod razočaran ali ovo je moderan fudbal. Znam kakvo je rivalstvo između navijača Fjorentine i Juventusa, osetio sam to na svojoj koži, ali moramo da razumemo da je Vlahović dao sve od sebe dok je bio tu i da je doneo klubu ekonomsku stabilnost".

Pobedom nad Sasuolom Juventus je zakazao duel sa Fjorentinom u polufinalu Kupa Italije, a Vlahović je rekao da će to biti utakmica kao svaka druga.

"Očigledno je da sada govori u drugom dresu, ipak znam da je Dušan želeo da napusti Firencu na drugi način, želeo je da pozdravi svoj narod, svoje navijače, nažalost biće izviždan i dočekan kao izdajnik, ali nije verujte mi. Često razgovaram sa njim i znam to i ako ne moram da budem branilac. Kao navijač Viole bih aplaudirao za ono što je učinio za Fjorentinu, ne za igrača Juventusa kakav je sada", rekao je Božinov.


tagovi

Valeri BožinovNikola MilenkovićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara