Foto: Starsport
Foto: Starsport

Božović o superligaškoj trci: Kopija 2017. godine, ozbiljna propaganda Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 09:11

Iskusni fudbalski strateg osvruo se na borbu Zvezde i Partizana za titulu

Šampionska trka između Crvene zvezde i Partizana u potpunosti je u fokusu na domaćoj pozornici, te je uoči 166. večitog derbija ka Topčiderskom brdu usmerena posebna pažnja. Branilac trofeja Crvena zvezda sa pet bodova zaostatka dočekuje najvećeg rivala, a na borbu za titulu osvrnuo se nekadašnji trener crveno-belih Miodrag Božović. Strateg koji je vodio klub iz Ljutice Bogdana od juna 2015. do maja 2017. godine u razgovoru za Sportski žurnal je aktuelnu situaciju uporedio je sa okolnostima tokom svog mandata.

Izabrane vesti

"Ozbiljna je propaganda kako su stalno ugroženi, uvek su oni iz Partizana dobri i pošteni, a Zvezda nije kako treba. Pitam se kako imaju pet bodova prednosti kad su tako ugroženi!? Mora da su neki vanzemaljci", počeo je Božović.

Na pomen 2017. godine, Božović je u trenu imao repliku.

"Kopija! Isto se puši tompus i priča da je sve Zvezdino namešteno, a oni su pošteni. Zna se ko je majstor za spinovanje – Milorad Vučelić! Ima novine, potpomognut je sa raznih strana... Mnogo je ozbiljna propaganda".

Iako je istakao da je Zvezda bolji tim i da se nada pobedi, Božović nije želeo da prognozira rezultat.

"Umesto prognoze rezultata, zamislite ovo: Partizan sve pobeđuje u prvenstvu, a nije namešteno. A, kad je Zvezda pobeđivala, onda je za njih sve bilo namešteno".

KATAI BI ODSKOČIO BILO GDE, KANGA MOŽE SVE I NIŠTA

Strateg Arsenala iz Tule osvrnuo se i na igrače sa kojima je sarađivao u Ljutice Bogdana, a koji i danas nose Zvezdin dres.

"Od Kataija se uvek, sa razlogom, očekuje mnogo. Naravno, može da reši i ovaj derbi".

Ipak, na komentar da je Zvezdin lider upravo pod njegovom komandom počeo uspon Božović nije želeo da preuzima zasluge.

"Jeste, ali nema sada to veze. Drago mi je da je uspeo da pokaže koliko može i vredi. Sale ima kvalitet da odskoči bilo gde".

Neizbežni su bili komentari i na račun Gelora Kange i Milana Pavkova.

"Kanga može sve i ništa. Jako navijam za njega uvek, nerviram se i želim da bude koristan za ekipu. Terza i ja smo doveli Pavkova i dobro je da je tako bilo. Uklapanje je išlo sporo. Laloš je, umeju oni da budu čudni. Ima karakter u stilu: „Ma, manite me“. A, onda se pokazao kao da je Bosanac. Tako je bilo u Salcburgu. Mnogo važnih golova je dao, uradio što mnogi pre njega nisu", rekao je Božović.


tagovi

Miodrag Božović166. večiti derbiFK Crvena zvezdaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara