Džerom Boateng (© Reuters)
Džerom Boateng (© Reuters)

Braća opet zajedno: Herta čeka Džeroma da ga upari sa Kevinom Prinsom

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 11:20

Boateng bi, ipak, evropski fudbal, ali ne odbacuje povratak u Berlin

Subina bi posle deceniju i po mogla da spoji čuvenu braću. Kevin Prins Boateng se vratio iz Monce kao slobodan igrač, a sve glasnije se šuška da će po istom principu novi-stari član Herte postati i Džerom Boateng.

Iskusni štoper je bez kluba otkako mu je istekao ugovor sa Bajernom, razmatra ponude za nastavak izuzetno uspešne karijere, a jednu primamljivu dobio je iz Berlina. Tamo ga zove novi sportski direktor Herte Fredi Bobić, u nameri da poslednju liniju kluba sa Olimpijskog stadiona osnaži čovekom koji ima ogromno iskustvo sa bundesligaških terena i u dresu reprezentacije.

Izabrane vesti

Najveći kamen spoticanja realizaciji posla nije novac, jer ga Herta uplivom biznismena Larsa Vindhorsta ima u izobilju – i već je potrošila 150.000.000 evra u eri novog predsednika – već želja Boatenga da se zadrži na visokom nivuo, da pronađe klub s kojim će igrati evropski fudbal, Ligu šampiona ili Ligu Evorpe. A Herta se nije kvalifikovala ni za jedno od UEFA takmičenja. Štaviše, bila je bliža opstanku nego izlasku na međunarodnu scenu i to je problem koji Džerom vidi kao ključan.

Ako ne nađe sredinu koja bi mu odgovarala, Džerom ne bi imao ništa protiv da se vrati tamo gde je počeo da gradi karijeru. Četiri godine je proveo u mlađim kategorijama Herte, dve u B timu, a jednu među seniorima i baš ta sezona 2006/07 pamti se po tome što je prvi i jedini put u karijeri igrao sa rođenim bratom, Kevinom Prinsom.

Zanimljivo, Kevin je na reprezentativnom nivou predstavljao Ganu, Džerom Nemačku – pamti se nekoliko njihovih duela, kao na primer na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine – ali bi prvi put još od sezone 2006/07 mogli da obuku isti klupski dres. Ionako su obojica za taj scenario navijali godinama. Sad kad im se bliži kraj karijera bolju šansu neće imati.


tagovi

HertaDžerom Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara