Fudbleri Porta (©Reuters)
Fudbleri Porta (©Reuters)

Braga i Porto gledaju ka polufinalu Kupa: Nepoželjan gost u Kamenolomu, Zmajevi osakaćeni virusom

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.21. | 11:45

Santa Klara slavila na dva protekla dvoboja sa Arsenalistima, tim sa Dragaa ima nekoliko zaraženih koronom

Eštoril i Benfika overili su plasman u polufinale Kupa Portugalije ranije ove nedelje, a drugi par u završnici ovog takmičenja biće poznat večeras. Braga je domaćin Santa Klari, dok Porto ide u goste Žil Visenteu. Jasno je da su favoriti Arsenalisti i Zmajevi, ali jedno je papir, a drugo teren.

Braga se nada da će drugi put u poslednje tri godine stići do polufinala Kupa. U međuvremenu, Santa Klara se prošle nedelje provukla kroz četvrtfinale protiv Moreirensea, pošto je pitanje pobednika rešila u 87. minutu pobedom od 2:1 u gostima.

Izabrane vesti

Sastav iz Kamenoloma se vratio na pobedničke staze u utorak uveče, obezbedivši tanku pobedu nad Žil Visenteom u Primeiri sa 1:0. U utakmici sa malo akcije, jedini udarac u gol imao je Juri Medeiros, koji je u 73. minutu prebacio loptu pored štopera Denisa i doneo tri boda za ekipu trenera Karlosa Karvaljala, koja se tako popela na četvrto mesto na tabeli.

Uprkos gubitku u finalu Liga kupa od Sportinga iz Lisabona prošlog vikenda, Braga se dokopala do četvrtfinala Kupa pobedivši u sva tri meča ukupnim rezultatom 14:1. Veruju u klubu da imaju dobre šanse da stignu do poslednje faze još jednog domaćeg takmičenja ove sezone, a pobeda nad Santa Klarom dovela bi ih korak bliže osvajanju prve titule Kupa od kampanje 2015/16.

Rival sa Azorskih ostrva je niz od pet ligaških utakmica bez pobede okončao u ponedeljak slavljem 2:1 na gostovanju Rio Aveu. Pogodak u 89. minutu japanskog debitanta Hidemase Morite zapečatio je sva tri boda za ekipu Danijela Ramosa, koja se tako popela na osmo mesto u Primeiri, pet poena van zone ispadanja. Sada Azorci skreću pažnju na Kup, gde se suočavaju sa Bragom, koju su pobedili u oba poslednja dva susreta. Poslednji put sa 1:0 baš u Kamenolomu, u septembru 2020. godine, a još jedno slavlje odvelo bi Santa Klaru prvi put u istoriji do polufinala takmičenja.

Iskusni napadač Rui Fonte i levi bek Francisko Moura nedostupni su za Bragu, jer se i dalje oporavljaju od povreda, dok na drugoj strani neće biti Kristijana Gonzaleza, Žulija Romaa i Žeana Patrika.

Branilac trofeja Kupa Porto večeras gostuje Žil Visenteu, sa namerom da priđe korak bliže zadržavanju pehara. Domaćin je u poslednjem kolu ovog takmičenja izbacio Akademiko Vizeu posle produžetaka, dok su Zmajevi takođe posle dodatnog perioda izbacili Nasional.

Porto je uspeo da se oporavi od polufinalnog poraza u Liga kupu od Sportinga iz Lisabona prošle nedelje, tesnom pobedom od 1:0 u gostima Farenseu u Primeiri proteklog ponedeljka. Strateg tima sa Dragaa

Seržo Konseisao može da bude zadovoljan što je njegova ekipa sačuvala mirnu mrežu, jer Zmajevi su primili 17 golova u uvodnih 15 ligaških utakmica, a čak su i timovi iz donjeg doma, poput Belenensesa i večerašnjeg protivnika Žil Visentea, primili manje ili isto golova.

Porto u meč sa Petlovima ulazi pobedivši ih u sedam od poslednjih devet susreta, iako je poslednju posetu izgubio 2:1 na stadionu u Barselosu u avgustu 2019.

Zmajevi su, takođe, jedna od mnogih portugalskih ekipa koja je doživela izbijanje korona virusa unutar svojih redova, i koji je sklonio brojne zvezde sa strane. Dijaz, Oliveira, Evanilson, Baro, Karasa i Nanu su svi pozitivni na Covid-19 i nalaze se u samoizolaciji. To znači da bi pozajmljeni igrač Vest Hema Felipe Anderson mogao da startuje sa levog krila, Marko Grujić će biti u centru, dok se očekuje da Musa Marega i Medi Taremi zadrže svoja mesta u navali.

PORTUGALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Petak

20.45: (1,43) Braga (4,20) Santa Klara (7,00)

21.45: (6,50) Žil Visente (3,80) Porto (1,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijeKup PortugalaBragaPortoSanta KlaraŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara