Uroš Račić i Marko Grujić (©AFP)
Uroš Račić i Marko Grujić (©AFP)

Braga i Porto za Ligu šampiona: Ključna bitka za Račića i Grujića

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 15:00

Primeira: Arsenalisti i Zmajevi u trci za drugo mesto

Mučio se Porto poslednjih godina u Kamenolomu, a tamo večeras ima priliku da se odmetne ka direktnoj ulaznici za Ligu šampiona. Zmajevi nisu ostavili preterano ubedljiv utisak u Primeiri ove sezone, ali se i dalje kotiraju kao kandidati za titulu. U nedelju veče pulene Serža Konseisaa čeka veoma težak test u Bragi, gde moraju da pobede, inače će njihov san o osvajanju titule verovatno nestati, a osim toga, domaćin bi mogao da ga pretekne na tabeli.

Samo dva boda dele trećeplasiranu Bragu i drugoplasirani Porto, a ova dva tima će se sastati u derbiju 25. kolu Primeire. Dok je Braga imala nedelju dana priprema i odmora za meč, Porto u susret ulazi sa svežim osećanjima iz neuspešne osmine finala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Ovogodišnja sezona u Bragi pod vođstvom legende kluba Artura Žorža do sada je imala veoma dobar tok. Pedesetogodišnji trener probio se do prvog tima iz omladinskih kategorija, a u prvoj sezoni sa A timom ima za cilj da izjednači najbolju ligašku poziciju u istoriji.

Da li će Braga stići do drugog mesta, što znači direktan prolaz u grupe Lige šampiona, najviše će biti odlučeno u meču protiv Porta. Eventualna pobeda crveno-belih značila da bi bi se rivali zamenili na tabeli.

Arsenalisti su imali velike šanse da napreduju na drugo mesto pre tri nedelje kada je Porto iznenađujuće izgubio kod kuće od Žil Visentea, ali ni Braga nije imala baš uspešan period. U Derbiju do Minjo poražena je od Vitorije Gimarais i ostala na trećem mestu, a pored toga, četvrtoplasirani Sporting smanjio je minus na pet bodova.

19.00: (3,40) Braga (3,40) Porto (2,15)

U poslednja dva meča, međutim, Braga se već vratila na staro. U prošlom kolu su Uroš Račić i drugari iznenađujuće glatko slavili kod Vizele 4:0, a nedelju dana ranije su se na svom terenu obračunali sa Rio Aveom, kojeg su ispratili kući sa 2:0.

Nesumnjivo, jedna od prednosti domaćeg tima je ranije ispadanje iz evropskih kupova. Braga nije imala ništa osim lige na pameti u protekle tri nedelje, dok je Porto bio blizu velikog podviga u evropskoj eliti.

---------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------

U utorak je pokušao da preokrene razvoj dvomeča osmine finala protiv Intera. Lukaku je jednim golom rešio prvi meč u Milanu, a posle remija bez golova na Dragau, to je bio pogodak kojim je završena ovogodišnja turneja Porta u evropskim kupovima.

S obzirom na impresivnu formu Benfike, čini se da Porto ni u trećem takmičenju neće uspeti da odbrani titulu pod trenerom Konseisaom. Tokom sezone je nekoliko puta nepotrebno izgubio. Poslednji put u pomenutom domaćem meču protiv Žil Visentea, čime je ovogodišnja titula definitivno postala utopija za Porto.

Ipak, gosti su, kao i njihov nadolazeći protivnik, prestali da kiksiraju u poslednja dva prvenstvena kola. Prošle nedelje, Porto se mučio da savlada Estoril 3:2, a toj pobedi prethodila je ona na terenu Šavesa, gde je takođe postigao tri gola i slavio sa 3:1.

Domaći tim ima velikih problema u odbrani pre utakmice. Zbog povreda neizvestan je start štopera Oliveire i Tormena, što je otvorilo put dvadesetogodišnjem Satčiju za ulazak u postavu. Gostima smetaju i izostanci, uglavnom u odbrani. Mario, rezervni golman Meišedo i možda ključni štoper i kapiten Pepe će nedostajati zbog povrede, a srpski reprezentativac Marko Grujić izvesno će se naći u početnih 11.

---------------

Sve utakmice portugalske Primeire možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMEIRA - 25. KOLO

Petak

Santa Klara – Rio Ave 0:2 (0:0)

/Italo 51ag, Ruiz 73/

Portimonense - Vizela 0:1 (0:0)

/Guzo 90+4/

Aruka - Fereira 1:1 (0:0)

/Mujica 55 - Gaitan 75/

Benfika - Vitorija Gimarais 5:1 (3:0)

/Ramos 13, Žoao Mario 26 pen, 38 - D. Silva 69ag, Antonio Silva 89 - Andre Silva 79/

Estoril - Šaves 0:2 (0:1)

/Vitorija 31pen, Teišerija 71pen/

Nedelja

16.30: (2,00) Kasa Pija (3,35) Maritimo (3,90)

19.00: (3,40) Braga (3,40) Porto (2,15)

21.30: (2,50) Boavista (3,00) Famalikao (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraBragaPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara