Fudbaleri Brage (Foto: AFP)
Fudbaleri Brage (Foto: AFP)

Braga igrala tri minuta, "fenjeraš" je kaznio golčinom u završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 23:18

Famalikao u 87. minutu stigao do vrednog boda kojim je pobegao sa poslednjeg mesta - 2:2 (1:2)

Na borbu za titulu niko više u Portugaliji ni ne pomišlja, trofej Primeire ove sezone će gotovo izvesno pripasti Sportingu, ali će trka za preostala dva mesta u Ligi šampiona biti mnogo uzbudljivija nego prethodnih sezona. A postala je još uzbudljivija nakon što je večeras Braga na zatvaranju 23. kola u finišu meča ispustila dva boda na gostovanju kod "fenjeraša" Famalikaa - 2:2 (2:1).

Večerašnjim remijem, tek drugim u sezoni, Braga je prepustila drugo mesto Portu, dok je Benfika sada na samo dva koraka zaostatka u odnosu na ekipu Karlosa Karvaljala. S obzirom na to da "nije izašla na drugo poluvreme", nije ekipa sa severa Portugalije ni mogla da se nada celom plenu. A opet, sve do finiša utakmice imala je tri boda u džepu. Famalikao je do prednosti stigao u 18. minutu. U gužvi u Braginom šesnaestercu najspretniji je bio Srđan Babić, njegov šut je izblokiran, ali je pozajmljeni igrač Crvene zvezde odbitak prosledio do Andersona, koji je sa pet metara pogodio mrežu rivala.

Izabrane vesti

Ali već do poluvremena gosti su stigli do preokreta. Zapravo, bilo su im dovoljno tri minuta i dva prekida. Prvo je u 36. Rikardo Orta pogodio sa bele tačke, da bi posle kornera u 39. Al Musrati ostao sam na drugoj stativi. Bilo je to praktično sve što je Braga prikazala večeras.

U nastavku je Famalikao bio jedini tim na terenu. Trinaest udaraca ka golu Mateusa Mateusa uputili su domaći igrači, ali je Braga odolevala. S druge strane, Karvaljalova ekipa nije ni pomišljala na protivnički gol u nastavku (jedan udarac ka golu, nijedan u okvir gola u drugom poluvremenu), međutim, kako se kraj utakmice bližio, činilo se da će ipak uspeti da se izvuče.

Ipak, rezervista Eriberto Tavareš je u 87. minutu, u jeku naleta domaće ekipe, prihvatio dodavanje na levom boku, driblingom izbacio čuvara iz igre i "kiflom" pogodio dalji ugao protivničkog gola.



PRIMEIRA - 23. KOLO

Petak

Nasional - Maritimo 1:2 (1:0)

/Gore 44 - Rodrigo Pinjo 58, 65/

Subota

Farense - Belenenses 0:1 (0:0)

/Kardoso 78/

Benfika - Boavista 2:0 (1:0)

/Seferovic 42, 52/

Santa Klara - Portimonense 2:0 (1:0)

/Kosta 13, Karvaljo 90+2/

Tondela - Sporting 0:1 (0:0)

/Tomas 81/

Nedelja

Vitorija – Žil Visente 2:4 (1:3)

/Rošinja 40, Lameiras 78 – Markeš 19, Lurensi 26, Taloša 45+3/

Moreirense – Rio Ave 1:1 (0:1)

/Pires 83 – Soareš 7ag/

Porto – Fereira 2:0 (0:0)

/Pepe 77, Oliveira 78/

Ponedeljak

Famalikao - Braga 2:2 (1:2)

/Anderson 18, Tavareš 87 - Orta 36pen, Al Musrati 39/



tagovi

BragaPrimeiraFamalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara