Roni Lopes (© Star sport)
Roni Lopes (© Star sport)

Braga se pojačava pred TSC: Dovela najmlađeg strelca u istoriji Mančester Sitija i prebacila 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.08.23. | 16:22

Potpisuje Roni Lopes, a tu je još nekoliko atraktivnih imena

Izgleda da je Braga ozbiljno shvatila šansu da se kroz kvalifikacije domogne Lige šampiona. Em je sačuvala većinu nosilaca igre iz minule sezone kad je okončala prvenstvo na trećoj poziciji, em je rešila da uloži više od 20.000.000 evra ovog leta. Dosad je potrošila 17.800.000 evra na otkupe ugovora fudbalera koji su već bili tu i dolaske novih, a sledeća investicija biće joj Roni Lopes.

Krilni fudbaler je utanačio detalje saradnje sa Arsenalistima i trebalo bi da predstavlja jedno od zvučnjih pojačanja ekipe Artura Žorža. Postignut je i dogovor sa Seviljom, s kojom je Lopes pod ugovorom do 2024. i samo se čeka da se posao ozvaniči. S obzirom da je prošlu sezonu proveo noseći dres Troe na pozajmici iz španskog kluba, a da mu se u Francuskoj nije ostajalo (taj tim ispao iz Lige 1) i da ga trener osvajača Lige Evrope, Hose Luis Mendilibar, ne vidi u kadru, otvorila se mogućnost da pojača portugalski ekipu.

Izabrane vesti

To će se i desiti, mada ostaje dilema po kojoj ceni. Deo evropskih medija uverava da je u posao vredan 5.000.000 evra, portugalski su oprezniji i ističu da će transfer iznositi 4.200.000 (sve sa bonusima). Roni će svakako potpisati trogodišnji ugovor narednih dana. Samim tim Braga će stići da ga licencira za dvomeč trećeg kvalifikacionog kola za Ligu šampiona u kome će naspram ekipe iz Kamenoloma biti TSC.

Roni Lopes je angažovan kao zamena za Juria Medeiroša, nedavno transferisanog u Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Medeiroš je prošle sezone bio jedan od napadačkih oslonaca tima, dao je deset i namestio šest golova i deluje da u tom smislu može da ga zameni Lopes, lane strelac sedam i asistent za još pet pogodaka za Trou.

Na ovaj način, Roni Lopes će se vratiti u Portugal, pošto je prošao mlađe kategorije Benfike i kao veliki talenat se 2012. otisnuo na Ostrvo, gde je potpisao za Mančester Siti. Iako je odigrao samo pet utakmica za Građane, jedan jedini gol u tom klubu ga i dalje čini najmlađim strelcem u istoriji Sitija. Desilo se to 5. januara 2013. kad je kročio na teren umesto Davida Silve pred kraj susreta treće runde FS kupa sa Votvorodm. Bilo mu je tada 17 godina i devet dana i do danas niko nije oborio rekord.

Mančester Siti ga je posle kaljenja u Lilu prodao Monaku za 12.000.000 evra, a Kneževi za koje je igrao najbolji fudbal kasnije prodali Sevilji za 25.000.000 evra. U Andaluziji nije uspeo da razvije do kraja talenat, pokušavao je da zablista igrajući za Nicu i Olimpijakos, da bi se probio u Troi.

Sad će na megdan TSC-u. I ne samo on, već od drugih klubova otkupljeni štoper Siku Nijakate (od Gengana), krilo Bruma (od Fenerbahčea), desni bek Serhio Gomes (Espanjol), a dovedeni su zadnji vezni Vitor Karvaljo (Žil Visente) i Rodrigao Zalazar (Šalke), levi bek Adrian Marin (Žil Visente), dok najveće ime predstavlja povratnik u portugaslki fudbal, Žoze Font (istekao mu ugovor sa Lilom).


tagovi

Letnji prelazni rok 2023BragaRoni Lopeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara