Rikardo Orta (Foto: Reuters)
Rikardo Orta (Foto: Reuters)

Braga uhvatila zalet za Zvezdu: Poker protiv Vizele, Rikardo Orta u strašnoj formi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 23:25

Važna pobeda izabranika Karlosa Karvaljala pred dva bitna duela

Pred duel sa Vizelom u Kamenolomu, Braga je na tri poslednje utakmice doživela dva poraza. Vratila se na pobedničke staze posle neuspeha u duelu sa Midtjilandom u petom kolu Lige Evrope i to sa stilom. Ubedljivo je pred svojim navijačima porazila Vizelu i napravila sjajnu uvertiru pred jako bitan duel sa Estorilom u Primeiri, a potom i sa Crvenom zvezdom u poslednjoj rundi grupne faze drugog najkvalitetnijeg takmičenja na evrosceni - 4:1.

Braga je tako šestom pobedom u prvenstvu stigla do četvrte pozicije. Preskočila je Estoril i ima bod više od narednog rivala. Zaostaje i dalje prilično za vodećom trojkom. Porto i Sporting joj beže 10 bodova, Benfika je devet ispred posle 12 odigranih rundi.

Izabrane vesti

Rikardo Orta je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi. Iskusni ofanzivac je na trećem vezanom meču uspeo da se upiše u listu strelaca. Večeras je čak dva puta pogađao metu i poneo najveće zasluge za ubedljiv trijumf ekipe Karlosa Karvaljala. Na poslednjih pet mečeva skupa je ubeležio po četiri gola i asistencije.

Dominirala je Braga u prvom poluvremenu i zahvaljujući Orti stekla kapitalnu prednost pred odlazak na odmor. U nastavku je Raul Silva praktično otklonio dileme o pitanju pobednika, pa je domaćin prepustio loptu rivalu. Vizela je to iskoristila da smanji zaostatak sredinom drugog dela, nastavila je da napada i pokuša drugim golom da se u potpunosti vrati u meč, ali usledio je hladan tuš u sudijskoj nadoknadi, kada je Abel Ruiz postavio konačan rezultat.

Igrao se 27. minut kada se visok presing isplatio domaćinu. Zadnja linija Vizele nije uspela da iznese loptu, fudbaleri Brage su presekli jedan pas, odmah je lopta stigla do Rikarda Orte, koji efektnim udarcem sa desetak metara iskosa donosi prednost Karvaljalovoj ekipi.

U idealnom trenutku Braga stiže i do drugog pogotka. Igrao se 43. minut kada su gosti skrivili penal, a samo stotinak sekundi kasnije ga je u gol pretvorio Orta. Njegov sedmi u Primeiri ove sezone, 10. u svim takmičenjima.

Samo 12 minuta u drugom delu trebalo je domaćinu da stigne i do trećeg pogotka. Centaršut Jurija Medeirosa iz kornera sa desne strane, sjajno je skočio Raul Silva i sa ivice peterca glavom od prečke upisao svoje ime u listu strelaca.

Fudbaleri Vizele do pogotka dolaze u 72. minutu, neoprezan je pred svojim golom bio rezervista Lukas Mineiro, Kofi Kuao mu se prikrao, ukrao loptu i zakucao je u mrežu iza Mateusa. Trudili su se gosti da dođu i do drugog pogotka, ali nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu pred Braginim golom, da bi Ruiz u poslednjim sekundama stavio tačku.

PRIMEIRA - 12. KOLO

Petak

Moreirense - Žil Visente 2:2 (0:0)

/Jan 49pen, Vitorija 90 - Samuel Lino 68, Fran Navaro 77/

Subota

Famalikao - Portimonense 0:3 (0:2)

/Penetra 24ag, Karlinjos 39, Boa Morte 79

Aruka - Boavista 2:1 (1:0)

/Dabag 11, Entoni 90+1 - Musa 54/

Belenenses - Benfika 0:7 (prekid u 48. minutu)

/Kau 1ag, Seferović 14, 39pen, Vajgl 27, Nunjez 32, 34, 45/

Nedelja

Maritimo – Fereira 2:0 (0:0)

/Žoel 49, Beltrame 78/

Sporting – Tondela 2:0 (1:0)

/Sarabija 10, Paulinjo 50/

Porto - Gimarais 2:1 (1:1)

/Dijaz 39, Evanilson 60 - Edvards 36pen/

Ponedeljak

Estoril - Santa Klara 2:2 (1:1)

/Rozir 24, Franko 88pen - Linkoln 15, Krizan 64/

Utorak

Braga - Vizela 4:1 (2:0)

/Rikardo Orta 27, 45p, R. Silva 57, Ruiz 90+3 - Kuao 72/



tagovi

BragaRikardo OrtaPrimeiraPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara