Foto: Reuters
Foto: Reuters

Braga vratila dugove sa kamatom, Boavista dobila četiri komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 23:55

Ekipa Karlosa Karvahala prespavaće na drugoj poziciji na tabeli sa pet bodova manje od lidera Sportinga

Bragina krila su letela u Portu. Kao da su Juri Medeiroš i Rikardo Orta pre utakmice napunili svoje rezervoare nekim čudesnim gorivom. Ništa manje ubeljivu predstavu nije pružio ni centarfor Paulinjo. Napad je savršeno funkcionisao, pa Braga ne samo da je vratila stare dugove Boavisti, već ih je naplatila sa kamatom – 1:4.

Znalo se da su Panteri u poslednjih godinu i po dana bili smrt u boji za Bragu. Naneli su sastavu iz Minja tri poraza u najsvežija tri međusobna okršaja i kroz vazduh je provejavala atmosfera novog mučenja za Bragu, nezavisno od saznanja da je ovaj tim zabeležio sedam pobeda u poslednjih osam utakmica.

Izabrane vesti

Međutim, izabranici Karlosa Karvahala su od uvodnih minuta pokazali da im je dosta klečanja pred Boavistom. Četvrti minut, grešku odbrane rivala koristi Franseržo, a najbolji strelac ekipe iz prošle sezone i špic koji se ovog minulog leta dovodio u vezu sa Vulverhemtonom, Paulinjo, donosi prednost gostima. Desetak minuta kasnije Juri otima loptu rivalu na sredini terena i šalje projektil koji dva golmana ne bi uspela da odbrane. Delovalo je da je levokrilni fudbaler Brage napravio prekršaj prilikom krađe lopte, ali posle konsultacije sa pomoćnicima u VAR sobi sudija Narsiso nije promenio odluku.

U 26. minutu. već je bio kraj. Rikardo Orta prikrao se iza leđa protivničke odbrane i šmekerski bocnuo loptu preko Leonarda. Isti fudbaler je zapečatio pobedu gostiju u 69. samo tri minuta nakon što je Kastro posle kornera glavom smanjio na 3:1. Kada se podvuče crta, viđena je vrhunska realizacija drugoplasiranog tima na tabeli koji je od sedam udaraca u okvir unovčio čak četiri.

Braga izgleda odlično posle 11. rundi Primeire. Drugi put u sezoni smestila je četiri lopte u mrežu rivala u prvenstvenim utakmicama i sada je pet bodova deli od lidera Sportinga. Prespavaće na drugoj poziciji na tabeli, ali već sutra je sasvim realan scenario da je na četvrto mesto oteraju Benfika i Porto, pobedama protiv Portimonensea, odnosno Gimaraeša.


PRIMEIRA - 11. KOLO

Nedelja

Famalikao - Žil Visente 0:1 (0:1)

/Gonsalveš 40/

Nasional - Tondela 2:0 (1:0)

/Mikael 1, Riaskos 68/

Farense - Fereira 1:1 (0:0)

/Gold 74 - Daglas 59 penal/

Belenenses - Sporting 1:2(1:2)

/Kardozo 14 - Tomas 5, Mario 24 penal/

Ponedeljak

Rio Ave - Maritimo 1:3 (1:0)

/Dijego 14 - Žoel 50, 63, Hermes 75/

Boavista - Braga 1:4 (0:3)

/Kastro 66 - Paulinjo 4, Medeiroš 16, Orta 26, 69/

Utorak

19.00: (1,23) Benfika (6,50) Portimonense (12,0)

19.45: (2,65) Moreirense (3,10) Santa Klara (2,80)

22.00: (4,80) Gimaraiš (3,60) Porto (1,77)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Juri MedeirošPaulinjoBoavistaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara