Slavlje fudbalera Bragantina (©AFP)
Slavlje fudbalera Bragantina (©AFP)

Bragantino popio Red Bul i dobio krila - sedam golova za prvo mesto i direktan plasman u osminu finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 02:26

Estudijante pokušao da parira, ali je bilo nemoguće...

Kada je u pitanju Grupa C u Kopa Sudamerikani, postojala je samo jedna dilema - da li će direktno u osminu finala Bragantino ili Estudijantes? Na kraju se ispostavilo da je sa vrha direktan plasman obezbedio brazilski sastav jer je uprkos identičnom broju bodova kao tim iz La Plate, imao mnogo bolju gol razliku sa +18 (21:3), dok je konkurent ostao na +13 (14:1).

Takuari i Orijente zapravo su ispali kolateralne štete u jurnjavi brazilskog i argentinskog sastava za prvo mesto. Lavina golova sručila se na mučene goste u oba meča, ali je deblji kraj izvukao paragvajski tim. Naime, Bragantino je "popio" Red Bul i dobio krila, pa je spakovao čak sedam komada u mrežu gostiju za konačnih 7:1 (4:1).

Izabrane vesti

Već je sve bilo jasno posle prvog dela utakmice, kada je rezultat glasio 4:1. Najlepši potez utakmice viđen je već u 5. minutu, kada je Soriso postigao prvi od svoja dva gola na večerašnjoj utakmici. Prva figura ipak je bio napadač Eduardo Saša sa het-trikom koji je kompletirao do 49. minuta susreta.

Nema ovde mnogo diskusije oko dešavanja na terenu, igrale su se "Viktorije" pred golom Takuarija pa je već posle 29 minuta bilo 4:0! Posle Sorisa koji je na vrlo inteligentan način matirao protivničkog golmana, Luis Evangelista je duplirao vođstvo u 19. minutu, da bi ubrzo Saša stigao do svoje prve recke na utakmici. Soriso je zatvorio krug za domaćina, mada je Oskar Ruiz imao poslednju reč i gostima dao nebitan utešni gol. Za Paragvajce nebitan, ali je tada bio značajan za Estudijantes i davao je kakvu-takvu nadu. I tako je bilo sve dok Saša nije za manje od minuta povisio na 6:1 i kompletirao het-trik! Tačku na najteži poraz gostiju stavio je Tijago Borbas u 87. minutu.

Nema nikakvog iznenađenja u ovakvom raspletu. Bragantino je imao loptu u svom posedu čak 77 odsto vremena, imao 20 udaraca ka golu, od čega je šest išlo u okvir. Jednostavno, Bragantino je sve uradio za pobedu.

Estudijantes je pokušao da parira brazilskom timu, ali uzalud. Na kraju jeste bilo 4:0, ali je tim iz La Plate ostao u debelom zaostatku za prvo mesto i u nokaut fazu moraće kroz doigravanje. Domaćin je utakmicu rešio praktično u dva napada, za manje od jednog minuta. Prvo je Mauro Boseli pogodio metu, da bi ubrzo zatim i Gvido Kariljo uradio isto. Bendžamin Rolhajzer je uvećao prednost u 62. minutu, da bi Mankuso u dubokoj nadoknadi postavio konačnih 4:0.

KOPA SUDAMERIKANA - POSLEDNJE 6. KOLO

GRUPA C

Estudijantes - Orijente Petrolero 4:0 (2:0)

/Boseli 29, Kariljo 30, Rolhajzer 62, Mankuso 90+5/

Bragantino - Takuari 7:1 (4:1)

/Soriso 6, 29, Evangelista 19, Saša 21, 48, 49, Borbas 87 - Ruiz 39/



tagovi

BragantinoEstudijantesKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara