(©Reuters)
(©Reuters)

Brajton sprema tim za Evropu, na meti pojačanje iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 11:59

Daud na leto postaje slobodan igrač

Sezona u Premijer Ligi privodi se kraju. Trka za Evropu je u punom naletu i u njoj aktivno učestvuje čak devet ekipa. Sigurno, jedno od najprijatnijih iznenađenja je Brajton koji se trenutno nalazi na sedmoj poziciji, a Galebovima takođe ide na ruku to što imaju dve utakmice manje u odnosu na direktne konkurente za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Brajton radi po pitanju pojačanja za narednu sezonu, pa je doveo supertalentovanog Brazilca Žoaa Pedra koji je na jug Engleske došao za klupskih rekordnih 35.000.000 evra. Pored mladog napadača, pominje se da bi Galebovi trebalo da dovedu iskusnijeg igrača u veznom redu, a to bi mogao da bude Džejms Milner, kojem na leto ističe ugovor sa Liverpulom. Prethodnih nekoliko dana pominje se novo ime u Brajtonu, centralni vezni Borusije iz Dortmunda - Mahmud Daud.

Izabrane vesti

Svega devet ligaških mečeva ima u nogama od početka sezone 27-godišnji igrač sredine terena, a dugo je muku mučio sa povredama. Polivalentni veznjak može da pokrije pored centralnog i poziciju kreativnog ofanzivnog veznog. Ističe mu ugovor na leto, tako da će biti slobodan u odabiru nove sredine, izvesno je da neće produžiti ugovor sa crno-žutima jer poslednjih šest utakmica nije igrao, a na poslednje tri nije bio ni na klupi.

Nemac turskog porekla prošao je omladinsku školu Fortune iz Dizeldorfa, a pored Borusije iz Dortmunda, nastupao je i za imenjaka iz Mehengladbaha gde je pružao najbolje partije u karijeri koje su ga preporučile u drugi najuspešniji nemački klub.

Nije Brajton jedini Premijerligaš koji se interesuje za usluge 27-godišnjeg Nemca koji je prošao sve mlađe selekcije nemačke reprezentacije i nastupio na dva prijateljska susreta A selekcije. Interesovanje za usluge Dauda pokazali su i Njukasl i Lester, ali deluje da su Galebovi najozbiljniji u pohodu na već dokazanog centralnog veznog.


tagovi

mahmud daudBrajtonBorusija DortmundLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara