Mekalister postiže evrogol koji je kasnije poništen (Reuters)
Mekalister postiže evrogol koji je kasnije poništen (Reuters)

Brajtonov fudbal za Ligu šampiona: VAR poništio Mek Alisteru gol sezone, on postigao još lepši (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 17:11

Lesterove muke se nastavljaju...

Nisu pobede Brajtona nad Mančester junajtedom, Vest Hemom i Lidsom bile slučajnost, niti činjenica da se Galebovi posle 6. kola visoko kotiraju na tabeli Premijer lige. Kupili su sebi epitet najprijatnijeg iznenađenja engleske elite. Daleko od toga da im je predviđana borba za opstanak, ali malo ko je očekivao da će ekipi jednog od najperspektivnijih engleskih trenera Grema Potera u leđa gledati klubovi poput Liverpula, Čelsija i Junajteda...

Teško da sastav sa juga Engleske može predugo da opstane u zoni Lige šampiona, ali danas je demonstrirao fudbal kojeg se ne bi postideli ni stalni članovi elitnog evropskog takmičenja. Protiv Lestera je pokazao da će rado sakupljati bodove gde god bude mogao i na svom Ejmeksu počastio je smušene Lisice petardom produbivši agoniju sa kojom se suočava Brendan Rodžers - 5:2.

Izabrane vesti

Prvi od dva duela nedeljnog programa osim četiri gola za pola sata igre, obeležila je i bomba Aleksisa Mek Alistera koju je početkom drugog dela uništila VAR tehnologija. Vezista domaćina je na oko 25 metara od gola savršeno legao na loptu koju golman Vord nije uspeo da isprati ni pogledom, ali je radost brzo utihnula nakon što je sudija Herington gledao snimak i procenio da je u začetku akcije, odnosno nakon centaršuta iz prekida, jedan od igrača Brajton bio u ofsajdu. Veliko je pitanje da li je Mvepu uopšte igrao loptom, tek arbitar je procenio uticaj na igru pre odbitka na nogu Mek Alistera i poništio majstoriju koja bi izvesno ušla u konkurenciju za pogodak sezone.

Možda je u datom trenutku Mek Alisteru teško palo što mu je oduzet spektakularan pogodak, ali kao da se zainatio da do kraja utakmice postigne još lepši. I uspelo mu je u poslednjim sekundama nadoknade koja je trajala sedam minuta. Izveo je slobodnjak sa istog mesta odakle je ispalio raketu u 47. minutu, a novi projektil ušao je baš u te leve rašlje.

Prethodno je zaličilo da će igrač utakmice postati Leandro Trosar. Belgijanac je pogodio za 3:2 na asistenciju od starta sezone sjanog Paskala Grosa, pa je nekoliko minuta kasnije prosuo malo magije u šesnaestercu Lestera. Atraktivnom fintom je probio po gol-aut liniji, izdržao duel i naterao Ndidija da ga obori. Mekalister je pretvorio jedanaesterac u gol. Ispostavilo se da je to bila uvertira za golčinu u sudijskom dodatku.

Kada je reč o prvom poluvremenu i ono je donelo vatromet. Počev od gola Kelečija Ihenača iz prvog minuta, prekreta Brajtona auto-golom Tomasa i rutinskom završnicom Kajseda, do pogotka Patsona Dake, asistenta kod prvog gola. Lester jeste treći put ove sezone uspeo da postigne po dva gola, ali zabrinjava igra u odbrani i činjenice da posle šest mečeva ima samo bod i čak 16 primljenih golova.

Jeste prodao Čelsiju štopera Veslija Fofanu za ogroman novac, ali Francuz je maltene čitavu prošlu sezonu bio odsutan zbog preloma noge, a Lisice su je završile na visokoj osmoj poziciji. Trenutno izgledaju kao jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang i ukoliko se nešto pod hitno ne promeni, pitanje je koliko će Rodžers još ostati na klupi King Pauer stadiona.


PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Everton - Liverpul 0:0

Brentford - Lids 5:2 (2:1)

/Toni 30, 43, 58, Mbuembo 80, Visa 90+1 - Sinistera 45+1, Roka 79/

Čelsi - Vest Hem 2:1 (0:0)

/Čilvel 76, Haverc 88 - Antonio 62/

Njukasl - Kristal Palas 0:0

Notingem Forest - Bornmut 2:3 (2:0)

/Kujate 33, Džonson 45+2 - Biling 51, Solanke 63, Entoni 87/

Totenhem - Fulam 2:1

/Hojbjerg 40, Kejn 75 - Mitrović 83/

Vulverhempton - Sautempton 1:0 (1:0)

/Podens 45+1/

Aston Vila - Mančester Siti 1:1 (0:0)

/Bejli 74 - Haland 50/

Nedelja

Brajton - Lester 5:2 (2:2)

/Tomas 10AG, Kajsedo 15, Trosar 64, Mek Alister 71, 90+7 - Ihenačo 1, Daka 33/

17.30: (2,70) Mančester Junajted (3,35) Arsenal (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrajtonLesterLeandro Trosar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara