(©Starsport)
(©Starsport)

Brđani se probudili da sačuvaju trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 08:49

Čukarički od najavljenog otkaza Matiću vezao četiri pobede na domaćoj sceni

Izgleda da fudbaleri Čukaričkog baš vole i cene svog trenera Igora Matića. Jer, od momenta kada je najavljeno da će mu klub uručiti otkaz, naglo su se trgli iz jesenjeg sna i zaigrali kao preporođeni.

Skupili su se Brđani kada je postalo „gusto“ i napokon počeli da igraju u skladu sa renomeom kluba koji je srpski predstavnik na evropskoj sceni. A, dve trećine polusezone igra Čukaričkog nije ličila ni na šta, klub je na tabeli pao u plej-aut i sve je izgledalo kao totalno promašena polusezona na Banovom brdu.

Izabrane vesti

Uoči gostovanja u Nišu brujalo je sa svih strana da je klub kovertirao prekid saradnje sa Igorom Matićem. Čak prema tim pričama, on nije ni trebalo da vodi ekipu na „Čairu“, ali zamena mu nije pronađena u potrebnom roku. I odjednom – rapsodija.

Čukarički je u Nišu pobedio Radnički sa 2:0, pa je usledio nezasluženi i nesrećni poraz od Ferencvaroša u Leskovcu u Ligi konferencije (1:2), međutim, odgovor ekipe na to su tri vezane pobede: nad Radničkim iz Kragujevca (4:1), pa nad Javorom u Kupu Srbije (4:1) i juče nad istim rivalom u Ivanjici u okviru Mozzart Bet Superlige (2:1). I slika se odjednom potpuno promenila.

Ne samo da pobeđuju, nego Brđani konačno igraju dobar, atraktivan i koristan fudbal, na tabeli su se popeli na četvrto mesto dva kola pre kraja jesenjeg dela sezone. A, čeka ih i oproštajna utakmica sa Genkom u Belgiji u Ligi konferencije.

Buđenje pred dolazak zime dogodilo se najpre Đorđu Ivanoviću, koji se u sve četiri pobede ugradio postignutim golom. Priključio mu se Stefan Kovač sa dva pogotka, koliko je dao i mladi napadač Mihajlo Cvetković, o kojem se sve više priča u fudbalskim krugovima, kao o „sledećoj velikoj stvari“ srpskog fudbala. O njemu je nedavno biranim rečima govorio čak i Filip Đuričić, reprezentativac Srbije.

Uglavnom, mirnije more sada zapljuskuje zidove stadiona Čukaričkog, bura je prošla, kapetan je preživeo, pošto je najzad „kliknuo“ sa posadom.


tagovi

Igor MatićČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara