Bravo, devojke! Spartak bio na korak od čuda u Madridu

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.09.19. | 20:52

Fudbalerke Atletika se remijem plasirale u osminu finala Lige šampiona – 1:1

Veliko bravo za fudbalerke Subotice iz Spartaka! Prvakinje Srbije bile su blizu velike senzacije i plasmana u osminu finala Lige šampiona. Posle poraza na svom terenu od Atletiko Madrida (2:3), dugo su imale vođstvo u glavnom gradu Španije. Na kraju je dalje otišao bolji tim – 1:1.

Međutim, za sve što su prikazale u dvomeču sa trostrukim uzastopnim prvakom Španije, devojakama iz Subotice kapa dola. Atletiko je ubedljivo najbolja ekipau Španiji, ima i najboljeg golmana na svetu Van Vendebelu. I ne samo nju. Krcat je sastav Atletika od reprezntativka Španije i Brazila.

Izabrane vesti

Logično je što su domaće igračice imale mnogo više tokom čitavog meča. Uglavnom se igralo ispred gola Andree Kostić, ali su se Subotičanke grčevito branile. I ne samo to. Možda bi senzacija bila potpuna da je Violeta Slović u 52. minutu pogodila sa kreča. Nije. I opet se Subotičanke nisu predale. Stigle su do prednosti u 67. minutu. Bio je to odličan kontranapad. usledio je centrašut sa desne strane, a Kajla Adamek je bila sigurna sa pet metara.

U tim trenucima je igračicama Spartaka nedostajao samo jedan gol. Međutim, Atletiko je još više stezao. Nije bilo rešenja za Brazilku Şilvu. Probijala je kada god je mogla. Upravo posle njenog prodora izjednačila je Strom. Bio je to kraj svih nadanja Subotičanki.

(FOTO: Facebok/ŽFK Spartak)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara