Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Brazil: Oslabljeni Flamengo u poteri za Hulkovim Atletikom, Gremiju se crno piše

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.10.21. | 22:25

Serija A: Dvostruki uzastopni šampion zemlje fudbala bez četvorice reprezentativaca i četvorice povređenih igrača čeka Žuventud. Lider iz Belo Orizontea ubedljivo najbolji domaćin u ligi

Šampion Južne Amerike, Palmeiras, gubi korak za vodećim timom Brazileiraa Atletiko Mineirom, pa bi do kraja prvenstva najveći rival ekipi iz Belo Orizontea za titulu trebalo da bude dvostruki uzastopni vladar zemlje fudbala, Flamengo.

Tim iz Rija će za mesec i po u Montevideu da napadne kontinentalni tron protiv Palmeirasa u finalu Kopa Libertadores. Crveno-crni, kao i prošle sezone, ulaze u formu kako se šampionat bliži kraju. U foto-finišu proteklog prvenstva velikan iz Rija je prvi presekao vrpcu ispred Internasionala iz Porto Alegrea.

Izabrane vesti

Dva najbolja tima u Brazilu noćas ne bi trebalo da imaju teške zadatke na svojim stadionima u 26. kolu Serije A. Atletiko Mineiro na stadionu Mineirao u Belo Orizonteu noćas (23.55) dočekuje Santos. Vicešampion Južne Amerike u ovoj Seriji A ima dosta problema. Finansijaska kriza drma tim sa stadiona Vila Belmiro. Tokom sezone je ekipa iz Sao Paula ostala i bez talentovanog napadača Kajo Žorža koji je pojačao Juventus. Prošlog vikenda pobeđen je Gremio sa 1:0 u derbiju za opstanak i to golom Vagnera Leonarda u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Tim bodovima, Santos je konačno izašao iz opasne zone.

23.55: (1,45) Atletiko Mineiro (4,20) Santos (8,00)

Tim iz Belo Orizontea je najbolji domaćin u ligi, sa čak devet pobeda i po jednim remijem i porazom. Atletiko Mineiro je u seriji od osam pobeda na svom terenu, dok je na gostovanjima Santos sakupio samo osam bodova (jedna pobeda na 12 utakmica).

Domaćin je favorit. Trener Kuka je prošle sezone vodio Santos do finala Kopa Libertadores, a sada s Aletikom grabi ka tituli u elitnoj ligi Brazila. Mesto u špicu u domaćem timu rezervisano je za veterana Hulka, dok bi partner u napadu mogao da mu bude Dijego Kosta, najnovije pojačanje, nekadašnji fudbaler madridskog Atletika i Čelsija. Alternativa bivšem španskom reprezentativcu je Keno. Argentinac Naćo Fernandez biće zadužen za kreacije na sredini terena. Kuka konačno može da računa na usluge Savarina i Marijana, ali bi oni mogli da počnu meč s klupe za rezerve. Van stroja su povređeni Čileanac Eduardo Vargas, dok su Žunior Alonso, Giljerme Arana i Alan Franko na pripremama reprezentacija za kvalifikacije za Mundijal u Kataru na tlu Južne Amerike.

02.30: (1,85) Korintijans (3,35) Fluminense (4,70)

Trener Santosa Fabio Karilje ne može da računa na suspendovanog Urugvajca Karlosa Sančeza. On je prethodnih utakmica bio najbolji igrač tima iz Sao Paula. U napadu se očekuju Marinjo i Leo Baptistao, bivši igrač Rajo Valjekana i madridskog Atletika. Osim Sančeza, suspendovan zbog kartona je i Felipe Žonatan. Povređeni su Žon, Kaiki, Luiz Felipe, Sandri i Kevin Malthus. Letos, u prvom delu šampionata, Santos je dobio Atletiko sa 2:0 golovima Mote i Markosa Giljermea.

----------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-----------------------------------

Flamengo je favorit na Marakani noćas (23.55) protiv Žuventuda, ali će šampion Brazila da bude osetno oslabljen. Trener Renato Gaučo Portalupi ne može da računa na nosioce igre, povređene Vitinja, Bruna Enrikea, Davida Luiza i Dijega, dok su Urugvajac Araskaeta, Čileanac Maurisio Isla i reprezentativci Brazila Gabrijel Barbosa Gabigol i Everton Ribeiro i dalje sa svojim selekcijama pred mečeve kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Dobra vest je da se u tim vraćaju golman Dijego Alves i defanzivac Gustvo Enrike. Za golove u domaćem timu biće zadužen džoker Pedro, koji je uvek dobro koristio odsustvo udarnog tandema u napadu Enrike – Gabigol.

23.55: (1,45) Flamengo (4,30) Žuventud (7,75)

Trener Žuventuda Markinjos Santos u Rio dolazi bez vezista Žadsona i Darvina koji su suspendovani zbog kartona, dok su povređeni golman Marselo Karne i napadač Niko Kastiljo. Flamengo će imati veliki motiv da se revanšira novom članu elite za poraz krajem juna, kada je Žuventud na svom terenu slavio sa 1:0 golom Peišotoa.

Važan meč se igra u Fortalezi gde domaćin dočekuje "davljenika“ Gremio. Velikan iz Porto Alegrea je na mestu koje vodi u niži rang. Stiže na stadion Kastelao (01.30) posle samo boda u prethodna četiri kola. Domaćin je poražen dva puta u poslednja tri kola, ali i dalje ima realne izglede da se bori za plasman u Kopa Libertadores.

01.30: (1,93) Fortaleza (3,40) Gremio (4,20)

U prvom delu sezone nije bilo golova u duelu ovih timova. Na tri prethodne utakmice Gremija i Fortaleze nije bilo pobednika. Na čak sedam od poslednjih osam mečeva ovih timova dolazio je tip 0-2 gola.

BRAZIL 1 - 26. KOLO

Utorak

Bragantino - Atletiko GO 1:0 (0:0)

/Žadsom 69/

Sreda

Baija - Palmeiras 0:0

23.55: (1,45) Atletiko Mineiro (4,20) Santos (8,00)

23.55: (4,30) Šapekoense (3,45) Atletiko PR (1,88)

23.55: (1,45) Flamengo (4,30) Žuventud (7,75)

Četvrtak

01.30: (1,93) Fortaleza (3,40) Gremio (4,20)

02.30: (1,85) Korintijans (3,35) Fluminense (4,70)

02.30: (2,00) Internasional (3,40) Amerika Mineiro (3,90)

23.55: (2,20) Kujaba (3,05) Sport Resife (3,70)

23.55: (1,85) Sao Paulo (3,40) Seara (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilBrazilska Serija AFlamengoAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara