Nejmar (Reuters)
Nejmar (Reuters)

Brazil se poigrava, Brazil deluje sve moćnije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 03:42

Selesao rasturio prethodnog finalistu

Brazil kao da je krenuo u šetnju ka odbrani titule šampiona Južne Amerike. Posle laganog trijufma nad Venecuelom u prvom kolu od 3:0, Selesao je večeras još ubedljivije savladao i Peru. U reprizi prethodnog finala Kopa Amerika na Marakani, Brazil je večeras rasturio Peru sa 4:0.

Opet je brazilski selektor Tite menjao tim ali sa tolikim brojem kvalitetnih igrača mu i nije problem da šara i rotira. U odnosu na prvi meč, na klupi su ostali Alison, Markinjos, Lodi, Kazemiro, Paketa i Rišarlison, a šansu su dobili Ederson, Aleks Sandro, Tijago Silva, Fabinjo, Everton Soares i Gabigol. Od startera su ostali samo Danilo, Militao, Fred, Nejmar i Gabrijel Žezus.

Izabrane vesti

Nejmar i Gabigol su igrali kao najistureniji u formaciji 4-4-2 dok je Gabrijel Žezus dejstvovao sa jednog, a Everton Soares sa drugog krila. Fred i Fabinjo su bili dovoljni da im čuvaju leđa i da dozvole Juventusovim bekovima Danilu i Aleksu Sandru česte izlete napred.

Upravo je Aleks Sandro posle desetak minuta igre pogodio za 1:0 pošto se dobro ubacio iz drugog plana.

Nastavio je Brazil da dominira, Nejmar i dvojica Gabrijela su pravili velike probleme odbrani Perua i stvarali šanse, a jedina prilika za goste u prvom poluvremenu je bio pokušaj Jotuna koji je spasao Danilo kada je Alison već bio matiran.

Brazil je u drugom poluvremenu naplatio promašaje posle ulazaka Evertona Ribeira i Rišarlisona. Obojica su se upisali u strelce a prethodno je Nejmar pogodio za 2:0. Sve je išlo glatko i lagano...

Osim golova, bilo je tu i atraktivnih brazilskih poteza u kojima je prednjačio Nejmar, a Peruanci su delovalo kao da jedva čekaju kraj.


Bila je ovo deveta uzastopna pobeda Brazilaca u svim takmičenjima, a šesta u koji nisu primili gol.

KOPA AMERIKA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

23.00: (1,25) Čile (6,25) Bolivija (11,0)

Subota

02.00: (2,15) Argentina (3,10) Urugvaj (3,80)

***kvote su podložne promenama


GRUPA B

Četvrtak

Kolumbija - Venecuela 0:0

Petak

Brazil - Peru 4:0 (1:0)

/Aleks Sandro 12, Nejmar 68, Everton Ribeiro 89, Rišarlison 90+3/



tagovi

Kopa AmerikaNejmarFudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Perua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara