(Reuters)
(Reuters)

Brazil tumara, opet je smenio selektora i zasad nema rešenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 15:00

Fernando Diniz dobio otkaz

Nezapamćena kriza drma Brazil. Rezultatska, stručna, organizaciona. Deluje da probleme nema ko da reši i da slavna selekcija prolazi kroz jedan od najtežih perioda u istoriji. Na prethodnom Mundijalu je zaustavljena u četvrtfinalu, dok je kvalifikacije za naredni počela užasno, što je dovelo do razlasa sa Fernandom Dinizom.

Misija trenera Fluminensea na klupi državnog tima okončana je - telefonskim pozivom!? Prvi čovek FS Brazila, Ednaldo Rodriges je pozvao Diniza i, kako javljaju mediji iz Latinske Amerike, saopštio mu da traga za drugim rešenjem. Doduše, u uvijenoj formi, pod izgovorom da je reprezentaciji potreban novi strateg, jer je pod vođstvom Diniza pretrpela tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta 2026. i trenutno se nalazi na šestom mestu u konurenciji deset reprezentacija.

Izabrane vesti

Diniz je shvatio o čemu je reč, ali je pitao prvog pretpostavljenog da li je radio loše, na šta ovaj nije imao konkretan odgovor, ali je javna tajna da mu je radio iza leđa i tragao poslednjih dana za novim rešenjem. Konkretno, u vidu Dorivala Žuniora, trenutno angažovanog na klupi Sao Paula. Ono što je posebno nelogično jeste što prvi čovek brazilskog saveza menja ploču zavisno kome i šta priča, pa je tako navodno Dinizu saopštio da više ne može da bude na dve stolice (u klubu i reprezentaciji), a onda se okrenuo Žunioru koji bi tako isto imao „dupli“ status.

Sve to potvrđuje haos u kome se nalazi Fudbalski savez Brazila, kome je poslednji udaraca zadao Real Madrid produžetkom saradnje sa Karlom Ančelotijem. Mesecima su Brazilci uveravali da imaju pristanak Italijana, da će on sigurno doći na leto, da ih vodi na Kopa Amerika, kasnije i na Mundijalu 2026, ali to Ančeloti nikad nije potvrdio. Način na koji je Ednaldo Rodriges kupovao vreme i probao da stekne simpatije javnosti više liči na politička obećanja, koja nije mogao da ispuni i zato je doživeo kolaps.

Ako se nešto ne promeni, kolaps preti i brazilskom reprezentativnom fudbalu. Na prethodna dva Mundijala je ispao u četvrtfinalu, posle odlaska Titea sa klupe, na njoj su sedeli Ramon Menezez (tri utakmice) i Fernando Diniz (šest), ali nije vredelo. Posle 184 dana njegova misija je okončana.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaFernando DinizJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara