(© Reuters)
(© Reuters)

Brazil zvao dete da ga spase: Endrik sa 17 godina prvi put u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 19:10

A sa budućim fudbalerom Reala još trojica novajlija

Početak je bio savršen (dve pobede), nastavak razočaravajući (bod iz dve utakmice), pa se Brazil okrenuo novim snagama u nastavku kvalifikacija za Mundijal 2026. I u pomoć pozvao – dete. Doslovce, pošto se na spisku selektora Fernanda Dinizija prvi put otkako se bavi fudbal našao Endrik.

U pitanju je talentovani napadač Palmeirasa, koji je još pre dve godine skrenuo pažnju, da bi ga u međuvremenu kupio Real za 37.500.000 evra i narednog juna će se pojaviti u Madridu. Dotad debitovati za Selesao, možda već protiv Kolumbije 17. novembra ili pet dana kasnije kad je na programu veliki derbi sa Argentinom u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Endrik je ove sezone postigao osam golova za Palmeiras i kako vreme prolazi sve više se oslobađa stega koje su ga pratile otkako je dogovorio saradnju sa kraljevskim klubom. Selektor mu veruje i zato je sa 17 godina i tri meseca postao najmlađi fudbaler na spisku Brazila, još od Ronalda davne 1994.

Endrik poseduje talenat da bude jedan od najboljih na svetu. Ne znam da će to opravdati, ali ovaj poziv mu predstavlja nagradu za sve učinjeno dosad. Momak je 2006. godište i privukao mi je pažnju“, rekao je Diniz.

Osim Endrika, još trojica novih igrača se nalaze na njegovom spisku. I svi su napadači: Žoao Pedro, sadašnji adut Brajtona, a nekada Fluminensea, Paulinjo iz Atletiko Mineira, te Pepe, koji daje golove za Porto. Svi su bili članovi olimpijske selekcije, ali nikad nisu dobili šansu među seniorima.

Za razliku od oktobarskog ciklusa, u selekciju se vratio Daglas Luiz, iako je u međuvremenu kritikovao Diniza što ga ne zove. Na spisku nema povređenih Nejmara, Kazemira i Danila, Lukas Paketa je u neobranom grožđu zbog vansportskih aktivnosti, dok je selektor pozvao u napadu trenutno povređenog Gabrijela Žezusa, u nadi da će se špic Arsenala oporaviti za naredne mečeve, a opet je preskočio Rišarlisona i Mateusa Kunju.

SPISAK REPREZENTACIJE BRAZILA

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Lukas Peri (Botafogo);

Defanzivci: Bremer (Juventus), Gabrijel (Arsenal), Markinjos (PSŽ), Nino (Fluminense), Emerson Rojal (Totenhem), Karlos Avgusto (Inter), Renan Lodi (Marselj);

Vezisti: Andre (Fluminense), Bruno Gimarais (Njukasl), Daglas Luiz (Aston Vila), Žoelinton (Njukasl), Rafael Vejga (Palmeiras), Rodrigo (Real);

Napadači: Endrik (Palmeiras), Gabrijel Žezus (Arsenal), Gabrijel Martineli (Arsenal), Žoao Pedro (Brajton), Paulinjo (Atletiko Mineiro), Pepe (Porto), Rafinja (Barselona) i Vinisijus Žunior (Real Madrid).



tagovi

EndrikFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilakvalifikacije za svetsko prvenstvoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara