Kajo Kanedo protiv Katara (©AFP)
Kajo Kanedo protiv Katara (©AFP)

Brazilac i Argentinac vode UAE kroz mala vrata do Mundijala u Kataru

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 10:00

Selekcija koja je poslednji put igrala na Svetskom prvenstvu 1990. protiv Jugoslavije u četvrtak će probati da dođe do važnih bodova protiv Sirije (16.00)

Četiri kola pre kraja azijskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru izvesno je da će Iran i Južna Koreja da se priključe domaćinu na završnom turniru. Takođe, blizu overe plasmana je i Saudijska Arabija, dok će Japan i Australija da vode veliku borbu za drugu poziciju u Grupi B. Takođe, AFC bi mogao da pošalje još jednu selekciju na završni turnir, ali ta reprezentacija će morati da preskoči još dve prepreke u baraž.

Do Svetskog prvenstva bi mogla da se plasira i neka od selekcija koje završe treće u grupi. Prvo će trećeplasirani iz obe grupe da igraju direktan duel, posle kojeg će pobednik da se sastane sa petoplasiranim timom iz kvalifikacija u Južnoj Americi.

Izabrane vesti

Upravo prolasku na mala vrata nadaju se u Ujedninjenim Arapskim Emiratima, pošto njihova reprezentacija zauzima treću poziciju u Grupi A, ispred Libana, Iraka i Sirije. Važne bodove bi UAE mogli da osvoje baš ovog četvrtka, od 16 časova, kada će ugostiti najslabiju selekciju na tabeli, Siriju.

U prvom njihovom okršaju u Amanu odigrali su 1:1, što je bio jedan od svega dva poena Sirijaca do sada. S druge strane, izabranici Berta van Marvejka su ih do sada sakupili šest.

(16.00 (2,25) UAE (3,00) Sirija (3,60)

Ujedinjeni Arapski Emirati su samo jednom do sada igrali na Mundijalu, 1990. godine u Italiji. Tada su se našli u grupi sa Zapadnom Nemačkom, Jugoslavijom i Kolumbijom, gde su bili poslednji, bez ijednog poena. Igrali su za prolaz poslednji meč baš protiv našeg nacionalnog tima, ali golovi Safeta Sušića i Darka Pančeva u prvih 10 minuta su im ugasili sve nade. Na kraju je bilo 4:1 za Jugoslaviju.

Nemaju UAE neki posebno atraktivan tim, čitava reprezentacija im je sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva. Napadači su “uvozna roba”, pošto su pasoše dobili Brazilac Kajo Kanedo (31) i Argentinac Sebastijan Taljabue (36), centarfori Al Aina i Al Nasra.

S druge strane Sirija, na čijoj klupi sedi rumunski strateg Valeriju Tica, ima nekoliko igrača koji trenutno nastupaju u Evropi. Vezista Ajas Usman nastupa za Jonikos, dok su Oliver Kas Kavo i Hosam Aješ u Švedskoj, igrači Jarfalije i Geteborga. Ostali nastupaju u Aziji, ali svega nekolicina u sirijskom šampionatu. Najviše ih je u Iraku, a samo Omar Kribin igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, napadač je Al Vahde.

UAE i Sirija su se u poslednjih 10 godina sastali pet puta, a poslednji okršaj nije bio onaj pomenuti u mundijalskim kvalifikacijama, već 30 novembra na Arapskom kupu. UAE su slavili sa 2:1 u direktnom okršaju za plasman u eliminacionu fazu. Da su Sirijci izvukli bod, oni bi prošli dalje.

Za sada su i matematički plasman na Svetsko prvenstvo obezbedili Katar kao domaćin, te Srbija, Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska, Švajcarska, Holandija i Argentina.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AZIJA) - 7. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

13.00: (7,00) Liban (3,60) Južna Koreja (1,58)

15.30: (1,40) Iran (4,40) Irak (9,00)

16.00: (2,25) UAE (3,00) Sirija (3,60)

GRUPA B

Četvrtak

10.10: (1,18) Australija (7,25) Vijetnam (15,0)

11.00: (1,25) Japan (5,80) Kina (12,0)

18.15: (1,42) Saudijska Arabija (4,30) Oman (8,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.AzijaReprezentacija Sirijeujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara