Brazilci i Argentinci vode kolo i u Kopa Sudamerikani: Flu kreće po prvi veliki trofej, Sao Paulo, Inter i Independijente vide sebe na tronu

Vreme čitanja: 15min | uto. 05.04.22. | 21:13

Noćas startuje i drugo po snazi kontinentalno nadmetanje u Južnoj Americi

Paralelno uz najeminentnije klupsko takmičenje na tlu Južne Amerike Kopa Libertadores, koje ovo slavno i moćno ime nosi u znak poštovanja i sećanja na Oslobodioce latinoameričkih zemalja od kolonijalističke čizme Evropljana, noćas startuje i Kopa Sudamerikana. Biće ovo 21. izdanje drugog po jačini klupskog kontinentalnog takmičenja, koje je kroz istoriju nekoliko puta menjalo koncept, format, pa i naziv. 

Turnir se sprovodi pod organizacijom južnoameričke fudbalske asocijacije KONMEBOL, i u njemu će učestvovati klubovi iz 10 zemalja članica: Argentine, Bolivije, Brazila, Čilea, Kolumbije, Ekvadora, Perua, Urugvaja i Venecuele. Šampion će ostvariti učešće u Rekopa Sudamerikani u kojoj će se sastati sa osvajačem Kopa Libertadores, a za koji će u narednom izdanju imati direktno učešće.

Izabrane vesti

Južnoamerička fudbalska asocijacija, protekle godine donela je neke veoma važne modifikacije u vezi ovog takmičenja. Prvobitno, Kopa Sudamerikana prestala je da bude u potpunosti turnir direktnih eliminacija, kao što je bio slučaj od 2002. od kada i zvanično nosi ovo ime, ali i ranije pod nazivom Kup Konmebol-a. Tradicionalne preliminarne runde, iliti kvalifikacije, su zadržane, a posle njih sledi grupna faza. Čelnici organizacionog tela odobrili su promenu formata takmičenja sa ciljem da se osigura da svaka od zemalja članica bude bolje zastupljena u različitim rundama takmičenja. 

U prvoj fazi timovi svih federacija, osim Argentine i Brazila, igraće protiv timova iz iste federacije u dvokružnom sistemu. Pobednici će se kvalifikovati u grupnu fazu, osiguravajući tako učešće najmanje dve ekipe iz svake države. Timovi iz Argentine i Brazila, kao i ekipe eliminisane u trećoj rundi kvalifikacija za Kopa Libertadores biće uključene direktno u grupnu fazu, koja sadrži 32 tima raspoređena u osam grupa sa po četiri u svakoj, i dvokružnim sistemom odigravanja. Pri žrebanju, klubovi iz iste federacije nisu mogli da se nađu u istoj grupi, kao što je bio slučaj u prethodnom izdanju.

Za razliku od Kopa Libertadores, gde u narednu rundu takmičenja prolaze dva prvoplasirana kluba, u slučaju Kopa Sudamerikane samo prvoplasirani iz svake od grupa obezbediće nastavak takmičenja u osmini finala, gde će se ukrstiti sa osam ekipa koje budu trećeplasirane u grupnoj fazi Libertadoresa. Četvrtfinale, kao i polufinale biće određeni žrebom osmine finala. Sve nabrojane faze igraće se dvokružno, sem finala gde će biti održana samo jedna utakmica. Od ovog izdanja, KONMEBOL je eliminisao pravilo golova u gostima u svim svojim takmičenjima.

00.15: (2,20) Banfild (3,10) Santos (3,30)

Vlasnik trofeja, Atletiko Paranaense, svoje nastupe je prebacio u Kopa Libertadores. Furasao je u finalu prošlog izdanja savladao Red Bul Bragantino, i drugi put podigao postao prvak ovog takmičenja.

Između ostalog poznato je i mesto održavanja velikog finala. Ove godine to će biti stadion Mane Garinča u Braziliji, koji je sagrađen 2014. godine za potrebe Svetskog prvenstva i ima kapacitet od 72.800 mesta, a za datum odigravanja, određen je 1. oktobar.

GRUPA A - LANUS (ARGENTINA), MONTEVIDEO VONDERERS (URUGVAJ), METROPOLITANOS (VENECUELA), BARSELONA (EKVADOR)

Nosilac grupe A, je argentinski predstavnik iz južnih krajeva Buenos Ajresa, Atletiko Lanus. Popularne Granate su u dva navrata pokoravale ovo takmičenja. Prvi put još 1996. godine u tadašnjem Kupu KONMEBOL-a, kada su u finalu savladale kolumbijski Independijente Santa Fe. Drugo odlikovanje bilo je nešto ranijeg datuma, 2013. kada su bile bolje od brazilske Ponte Prete. Ipak, Lanusu se piše i jedno izgubljeno finale na internacionalnoj sceni i to u Kopa Libertadoresu, kada je 2014. poražen od Gremija ukupnim rezultatom 3:1.

Jedan od dva urugvajska predstavnika je tim iz prestonice ove južnoameričke države, Montevideo Vonderers. Los Vagabundosima će ovogodišnje učešće u Kopa Sudamerikani biti osmo uzastopno pojavljivanje na međunarodnoj sceni. Minule sezone se nisu proslavili, jer ih je na putu do grupne faze eliminisao Universidad de Čile. Najveći domen koji je ostvario ovaj klub na međunarodnom takmičenju bio je plasman u osminu finala Kopa Libertadores, i to u nekoliko navrata.

02.30: (1,95) Atletiko GO (3,25) LDU Kito (3,80)

Među starosedeocima na kontinentu, u ovoj grupi se našao i jedan mladi klub, venecuelanski Metropolitanos. Po samom imenu može se zaključiti da ima prebivalište u glavnom gradu, a osnovan je 2011. godine i ovo je debitantski nastup van granica svoje države.

Poslednji činilac prve grupe je ekvadorski velikan Barselona. Nekadašnji učesnik dva finala Kopa Libertadores 1990. kada je poražena od Olimpije i 1998, kada je od nje uspešniji bio Vasko da Gama predvođen legendarnim Žuninjom Pernambukanom.

GRUPA B - RASING (ARGENTINA), MELGAR (PERU), RIVER PLEJT (URUGVAJ), KUJABA (BRAZIL)

Sa 18 titula nacionalnog prvaka Argentine, Rasing se smatra jednim od velikana ovdašnjeg fudbala. Ipak, Akademci iz Aveljanede posle titule prvaka kontinenta i krune svetskog klupskog prvaka osvojenih sada već davne 1967. godine, nisu više imali većeg uspeha na međunarodnoj sceni. Posle titule prvaka Argentine osvojene 2019. Rasing nije imao zapaženiju ulogu ni u nacionalnom prvenstvu. Do učešća u Kopa Sudamerikani došao je sa 10. i poslednjeg mesta u generalnom plasmanu objedinjenih bodova iz Liga kupa i Primera Divizije.

Posle kraće pauze, na međunarodnoj sceni ponovo se pojavljuje Melgar. Peruanski predstavnik je minule sezone zauzeo petu poziciju u nacionalnom prvenstvu, a do grupne faze Sudamerikane stigao je pobedom u preliminarnoj rundi nad Sijensijanom, jedinim klubom iz ove južnoameričke države kome je pošlo za rukom da se domogne trofeja u ovom takmičenju.

Sao Paulo osvaja Kopa Sudamerikanu - kvota 6,00

Fluminense osvaja Kopa Sudamerikanu - kvota 7,00

Internasional osvaja Kopa Sudamerikanu - kvota 9,00

Drugi urugvajski predstavnik pored Vonderersa je River Plejt. Za Darsenerose ovo će biti deveto učešće u Sudamerikani, a najbolji plasman su imali 2009. godine kada su stigli do polufinala. Tada, River je bio na dobrom putu da se domogne čak i finala, jer je imao prednost iz prvog meča od 2:1 protiv LDU Kita. Međutim, nadmorska visina ekvadorske prestonice je učinila svoje, a Blankosi su zabeležili jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji KONMEBOL-ovih takmičenja, savladavši tim iz Montevidea rezultatom 7:0.

Među brazilskim predstavnicima u ovom takmičenju našla se i Kujaba. Timu iz Mato Grosa ovo će biti treće učešće u Sudamerikani, ali prvo koje je obezbeđeno bez osvojenog trofeja i kao član elitnog ranga brazilskog fudbala. Prethodna dva nastupa Kujaba je obezbedila osvajanjem Kopa Verde, iliti Severozapadnog kupa 2015. i 2019. godine, dok je još svoje nastupe imala u Seriji B. Ovoga puta Duardosi su međunarodno učešće obezbedili sa osmog mesta generalnog plasmana brazilske Serije A.

GRUPA C - SANTOS (BRAZIL), UNION LA KALERA (ČILE), BANFILD (ARGENTINA), UNIVERSIDAD KATOLIKA (EKVADOR)

Osvajač tri Kopa Libertadores, kao i klub koji se dva puta peo na sam vrh svetskog klupskog fudbala Santos, ove godine je učesnik drugog po jačini takmičenja na kontinentu. Navikli smo da Santastikose gledamo, ne samo u eliti, već u samim njenim završnicama, ali veoma loša kampanja iz protekle sezone prouzrokovala je da se klub sa Vile Belmiro nađe u Kopa Sudamerikani, i to uz parolu spašavanja sezone, jer su zauzeli tek deseto mesto u Seriji A. Za Santos se može reći da je jedan od favorita u ovog takmičenju, a čiji osvajač već bio 1998. kada je u finalu tadašnjeg Kupa KONMEBOL-a savladao Rosario Sentral. Poslednja međunarodna titula na Urbano Kaldeiru stigla je 2011. godine, kada je Santos predvođen Nejimarom u finalu Kopa Libertadores savladao Penjarol.

Poslednjih godina, jedan od redovnih predstavnika Čilea u kontinentalnim takmičenjima je Union iz La Kalere. Sementerosi se u prošlogodišnjem izdanju Kopa Libertadores nisu baš najbolje snašli, gde su završili kao poslednji u grupi iza, ispostaviće se, finaliste Flamenga, Veleza i LDU Kita, sa samo dva osvojena boda.

KVOTE ZA OSVAJAČA KOPA SUDAMERIKANE POGLEDAJTE OVDE

Još jedan povratnik na međunarodnu scenu stiže nam iz Argentine, a to je Banfild. Tim iz Južnog Ajresa iza sebe nije ostavio sezonu za pamćenje, ipak do učešća u Sudamerikani zeleno-beli su došli uz pomoć dobrih partija iz prvog Liga kupa Argentine, kada su igrali finale sa Bokom Juniors u kojem su naposletku poraženi, te se stoga i nalaze u grupnoj fazi drugog pa jačini klupskog takmičenja na kontinentu, dok su Đenovljani obezbedili učešće u Libertadoresu.

Ekvadorska Universidad Katolika jedan je od debitanata na međunarodnoj sceni. Kamaratosi su jedan od onih klubova koji nisu uspeli da se plasiraju u Kopa Libertadores, pošto su eliminisani od Strongesta u poslednjoj rundi kvalifikacija. Do svog prvog učešća u KONMEBOL-ovim takmičenjima došli su osvajanjem četvrtog mesta u nacionalnom prvenstvu iz grupe najtrofejnijih klubova koju čine Emelek, Barselona i LDU.

GRUPA D - SAO PUALO (BRAZIL), HORHE VILSTERMAN (BOLIVIJA), AJAKUČO (PERU), EVERTON (ČILE)

Veoma teška i turbulentna sezona je iza Sao Paula. Tim sa Morumbija pratili su brojni igrački i tehnički problem. Ispadanje iz Kopa Libertadores i nekonkurentnost u Seriji A prouzrokovali su i smenu trenera Ernana Krespa, stratega koji je sa Defensom i Hustisijom osvojio ovo takmičenje 2019. Umesto da Trikolori zapucaju visoko, čitava sezona pretvorila se u pravi fijasko, a u jednom trenutku visila je čak i borba za opstanak u elitnom rangu brazilskog fudbala. Ipak, zauzimanjem tek 13. pozicije u nacionalnom šampionatu, Sao Paulo je donekle spasao sezonu ulaskom u ovo takmičenje.

Drugi put zaredom bolivijski Avijatičari našli su se u grupnoj fazi Sudamerikane. Horhe Vilsterman je prethodne sezone, iako nije obezbedio prolazak u eliminacionu fazu, ostao upamćen kao dželat Seare, koja je bila već viđena u narednoj ruindi, ali je neočekivano poražena u visinama Anda, a iz čitave gužve, profitirao je Arsenal iz Sarandija. Vilsterman je grupnu fazu obezbedio kroz preliminarnu rundu, eliminisavši sunarodnika Guanabiru.

-----------------------

Sve utakmice Kopa Sudamerikane možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a regitracija je besplatna.

-----------------------

Još jedno od ekstremnih gostovanja u ovom takmičenju biće odlazak u Ajakučo. Istoimeni peruanski klub drugi put je izborio učešće u Kopa Sudamerikani, a ono što je najveći problem protivnicima predstavljalo i te 2020. godine, bila je nadmorska visina na kojoj ovaj tim nastupa. Naime, regija Kueska i grad Ajakučo nalaze se duboko u Andima na nadmorskoj visini od gotovo 3.000 metara. Gasiferosi su do grupne faze dospeli takođe preko preliminarne runde, u kojoj su bili uspešniji od takođe peruanskog predstavnika Sport Bojsa.

Everton iz Vinja del Mara, još jedan je od onih klubova koji su svoj nastup na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni započeli u preliminarnim rundama za Kopa Libertadores. Polse, eliminacije od Estudijantesa, čileanski predstavnik našao se u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane, drugi put u istoriji. U oba minula nastupa nije uspeo da prođe prvu fazu takmičenja, dok je nekako zapaženije rezultate imao u Libertadoresu 1977. i 2009. kada je prošao grupnu fazu, ali ubrzo bio zaustavljen.

GRUPA E - INTERNASIONAL (BRAZIL), INDEPENDIJENTE MEDELJIN (KOLUMBIJA), NUEVE DU OKTUBRE (EKVADOR), GUAIRENJA (PARAGVAJ)

Kao jedan od najozbiljnijih pretendenata na trofej Kopa Sudamerikane izdvaja se Internasional. Klub iz Porto Alegrea dva puta se peo na tron južnoameričkog klupskog fudbala 2006. i 2010. godine, posle pobeda nad Sao Paulom, odnoso Čivasom iz Gvadalahare. U međuvremenu, Rohosi su osvojili drugo po jačini klupsko takmičenje 2008. godine pobedom nad Estudijantesom iz La Plate. Sezona u nacionalnom šampionatu Serija A tek treba da startuje, a Inter je već na sebe navukao osude svojih navijača porazom u polufinalu saveznog prvenstva Gaušo i to od najvećeg rivala Gremija. Posle četiri godine, Independijente Medeljin je ponovo učesnik u Sudamerikani. U međuvremenu, imao je kratak izlet u Libertadoresu 2020. godine koji se završio totalnim neuspehom i zauzimanjem poslednjeg mesta u grupi sa Bokom Juniors, Libertadom i Karakasom.

Independijente je jedan od kolumbijskih velikana, ali nije ostavio upečatljiv trag na međunarodnoj sceni. Najdalji domen klub iz Medeljina ostvario je u sezoni 1994. kada je došao do četvrtfinala Kopa Libertadores gde je poražen od sunarodnika Juniora iz Barankilje. Do grupne faze, Moćnici sa planine stigli su posle pobede nad Amerikom de Kali.

Andres D'Alesandro (©Reuters)Andres D'Alesandro (©Reuters)

Posle više od 35 godina, ekvadorski klub 9. Oktobar iz Gvajakila ponovo se našao na internacionalnoj sceni. Poslednji put kada je ekipa Patriota učestvovala u nekom KONMEBOL-ovom takmičenju bilo je to 1985. godine u Kopa Libertadores. Ovo će biti njihov četvrti izlazak na međunarodnu scenu, prvi u Kopa Sudamerikani. Sastav iz Gvajakila, do grupne faze došao je eliminacijom sunarodnika Delfina.

Poslednji činilac Grupe E, i još jedan debitant na kontinentalnoj sceni dolazi nam iz Paragvaja, to je Guairenja. Klub koji je osnovan pre nešto više od šest godina izborio je svoje učešće u Kopa Sudamerikani sa šestog i poslednjeg mesta u generalnom plasmanu paragvajske Primere, a koje je imalo izlaz na međunarodnu pozornicu. Opet, ni to nije bilo dovoljno da se dođe do grupne faze, koju je Guairenja obezbedila pobedom nad Nasionalom.

GRUPA F - LDU KITO (EKVADOR), DEFENSA I HUSTISIJA (ARGENTINA), ATLETIKO GOJANIENSE (BRAZIL), ANTOFAGASTA (ČILE)

Liga de Kito, poznatiji pod skraćenicom LDU, donedavno je bio jedini klub iz Ekvadora sa internacionalnom titulom. Pored osvojenog Kopa Libertadores 2008. Blankosi su i naredne 2009. predvođeni Edgardom Bauzom podigli trofej Kopa Sudamerikane, savladavši istog protivnika kao i godinu dana ranije, Fluminense. Prethodna kampanja u ekvadorskom prvenstvu nije se baš najbolje odvijala po LDU, završio je tek kao šesti u generalnom plasmanu, i put do grupne faze Sudamerikane morao je da potraži preko Mušuk Rune pobedom u preliminarnoj rundi rezultatom 3:1.

Ponovo su tu i Jastrebovi iz Florensio Varele. Defensa i Hustisija postala je jedan od argentinskih klubova koji su prisvojili ovaj trofej 2020. godine pod vođstvom Ernana Krespa. Protekle sezone, Jastrebovi su se okušali u Kopa Libertadoresu, gde su prošli u osminu finala, ali su tu zaustavljeni od strane jednog od finalista Flamenga. Defensi je ovo takmičenje ostalo u lepom sećanju, a pod trenutnom upravom Sebastijana Bekasesea mogu da se smatraju i jednim od ozbiljnijih kandidata za samu završnicu.

Radost igrača Defense i Hustisije (©AFP)Radost igrača Defense i Hustisije (©AFP)

Završivši na 9. poziciji u brazilskoj Seriji A, Atletiko Gojaniense, kao i većina lošije plasiranih timova na tabeli, postao je učesnik ovog takmičenja samo zahvaljujući direktnom učešću Palmeirasa u Kopa Libertadores, kao šampiona iz prethodne sezone, a koji je u nacionalnom prvenstvu završio kao treći. Samim tim lestvica se spustila čak do pozicija još dalje od one na kojoj se našao tim iz Gjanije, a kome će ovo biti drugi uzastopni nastup na internacionalnoj sceni.

Poslednji član Grupe F je čileanska Antrofagasta. Pume su prvi put draži međunarodnog takmičenja doživele upravo u Kopa Sudamerikani 2019. godine. Ipak, tim iz Istoimenog grada, svoj debitantski nastup završio je već u prvoj rundi, kada ga je eliminisao Fluminense. Atnrofagasta je prethodne sezone zauzela 6. mesto u čileanskoj Primeri, a na putu do grupne faze, porazili su sunarodničku ekipu Union Espanjole, tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

GRUPA G - INDEPENDIJENTE (ARGENTINA), DEPORTIVO LA GUAIRA (VENECUELA), SEARA (BRAZIL), GENERAL KABALJERO (PARAGVAJ)

Sa sedam osvojenih trofeja Oslobodioca Amerike, tri Kopa Interamerikane, dve Sudamerikane, dva Superkupa Libertadores i jednom titulom Rekopa Sudamerikane, Independijente je apsolutni vladar Zelenog kontinenta. Nema se tu mnogo šta pridodati, a ako se već traži jedan od favorita, onda su to Crveni Đavoli iz Aveljanede.

Deportivo La Guaira jedan je od tek dva venecuelanska predstavnika u ovogodišnjem izdanju Kopa Sudamerikane. Naranjosi iz Karakasa, predhodne sezone, kao šampioni Venecuele bili su učesnici Kopa Libertadores, gde se po običaju nisu proslavili, zauzevši poslednje mestu u grupi sa Atletiko Mineirom, Sero Portenjom i Amerikom iz Kalija, uz tek dva osvojena boda. Za Guairu ovo je šesti izlazak na međunarodnu scenu, a najveći domen bila im je osminafinala Sudamerikane 2016 godine, gde su eliminisani od San Lorenca.

Seara je prethodne sezone imala neprijatno iskustvo u ovom takmičenju. Naime, brazilski predstavnik bio je već viđen u narednoj rundi takmičenja, kada je doživeo iznenađujući poraz od tada već prežaljenog Horhe Vilstermana u poslednjem kolu grupne faze. Sve to iskoristio je argentinski Arsenal iz Sarandija, koji je završio kao lider grupe A. Vozao se direktno plasirao u grupnu fazu Sudamerikane, zauzevši 11. mesto u prošlogodišnjoj sezoni brazilske Seriji A. Peti put ukupno, a treći put za redom Seara je učesnik ovog takmičenja, dok je prvi put na internacionalnu scenu izašla još 1995 godine u tadašnjem Kupu KONMEBOL-a.

Svojim izborom iz samo njima poznatih razloga, Fudbalska asocijacija Paragvaja, odlučila je da prvaka Intermedije, odnosno druge lige, pošalje na međunarodnu scenu. Tim putem Heneral Kabaljero je došao od druge lige do Kopa Sudamerikane. Možda se nisu nadali da će tim iz Huan Leon Maljorkina uspeti da u preliminarnoj rundi eliminiše daleko iskusniju Sol de Ameriku, ali su oni to ipak uspeli i evo ih ovde, u grupnoj fazi drugog po jačini klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

GRUPA H - JUNIOR (KOLUMBIJA), ORIJENTE PETROLERO (BOLIVIJA), UNION (ARGENTINA), FLUMINENSE (BRAZIL)

Poslednja grupa u ovom takmičenju okupila je pravu egzotičnu ekipu. Možda, pomalo čudno izgleda, ali Kolumbija ove sezone u Kopa Sudamerikani ima tek dva predstavnika, pored Independijentea iz Medeljina, tu je i Junior iz Barankilje. Ajkule su protekle sezone u Primeri zauzele 5. mesto u generalnom plasmanu. Kako bi stigli do grupne faze, bilo je potrebno eliminisati Ekidad, što je tim Huana Kruza Reala uradio bez nekog prevelikog napora ukupnim rezultatom 3:1. Junior smo uglavnom navikli da gledamo u Kopa Libertadores, gde je kroz istoriju ima dosta upečatljivih rezultata, ali nikada krunisanih zvaničnim trofejem. Stoga, može se reći da tim iz Barankilje predstavlja potencijalno iznenađenje.

Ono što većini klubova u Južnoj Americi svakako nije u interesu kada se plasira u neko od takmičenja jeste deljenje grupe sa bolivijskim predstavnikom, iz jedne proste činjenice - to su paklena gostovanja. Upravo jedno takvo gledaćemo i ove sezone u Kočabambi odakle nam dolazi Orijente Petrolero. Rafinerosi imaju tradiciju igranja međunarodnih turnira, a prethodne godine prvi put posle 11 godina ostali su bez plasmana na ista. Ove sezone u grupnoj fazi Sudamerikane našli su se posle ubedljivog trijumfa u preliminarnoj rundi nad Rojal Parijem ukupnim rezultatom 6:2. Zanimljivo je da je Petrolero svoj najveći domen ostvario u Kopa Libertadores 1988. godine kada je dospeo do četvrtfinala gde je pretrpeo eliminaciju od tada veoma moćne Amerike iz Kalija.

Igrači Fluminensea (©AFP)Igrači Fluminensea (©AFP)

Kao tim koji je zauzeo 11. i poslednje mesto u ukupnom plasmanu objedinjenih bodova iz argentinskog Liga kupa i Primere, Union Santa Fe je kao takav ostvario direktno učešće u grupnoj fazi Kopa Sudamerikani, samo iz razloga što su Argentina i Brazil kao dve najtrofejnije članice, povlašćene po pitanju svojih klubova. Ovo je treće učešće za Albirohose iz Santa Fea u ovom takmičenju, a u oba minula slučaja zaustavljeni su u drugoj fazi eliminacija, jednom od Independijente del Valjea, kasnije šampiona za sezonu 2019. i drugi put od Atletiko Mineira u sezoni 2020.

Poslednji klub koji je kompletirao ovo takmičenje, bio je Fluminense. Mada se zaista nije očekivalo da će brazilski velikan završiti tu gde jeste. Fluzao je bio na odličnom putu da se plasira u grupnu fazu Kopa Libertadores, pobedom od 3:1 u prvom meču protiv Olimpije. Ipak, meč u Asunsionu je otišao u totalno suprotnom ravcu, gde su domaćini uspeli da anuliraju prednost gostiju iz prvog duela, a na kraju i odu u najeminentnije klupsko takmičenje na Zelenom kontinentu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Fluminense koliko god bio veliki klub u Brazilu, još ne poseduje pehar nekog međunarodnog takmičenja, pišu mu se samo dva poraza u finalu Libertadoresa 2008. i Sudamerikane 2009. godine, i to od istog protivnika, ekvadorskog LDU Kita.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOPA SUDAMERIKANA - 1. KOLO

Sreda

GRUPA C

00.15: (2,20) Banfild (3,10) Santos (3,30)

00.15: (1,45) Universidad Katolika (4,00) Union La Kalera (7,00)

GRUPA G

00.15: (1,95) Seara (3,15) Independijente (4,00)

GRUPA F

02.30: (1,95) Atletiko GO (3,25) LDU Kito (3,80)

GRUPA D

02.30: (1,45) Everton (4,00) Vilsterman (7,00)

Četvrtak

GRUPA H

00.15: (1,15) Fluminense (7,00) Orijente Petrolero (15,0)

00.15: (2,20) Union Santa Fe (3,00) Junior (3,45)

GRUPA G

00.15: (2,00) General Kabaljero (3,25) Deportivo La Gvaira (3,70)

GRUPA F

02.30: (3,50) Antofagasta (3,10) Defensa i Hustisija (2,10)

GRUPA E

02.30: (4,00) Nueve du Oktubre (3,30) Internasional (1,90)

Petak

GRUPA B

00.15: (1,60) Kujaba (3,60) Melgar (5,60)

00.15: (3,70) River Plejt Montevideo (3,20) Rasing (2,00)

GRUPA A

02.30: (1,62) Barselona (3,50) Montevideo Vonderers (5,70)

02.30: (5,10) Metropolitanos (3,60) Lanus (1,65)

GRUPA D

02.30: (5,20) Ajakučo (3,45) Sao Paulo (1,67)

GRUPA E

02.30: (3,30) Guairenja (3,00) Independijente Medeljin (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaSao PauloFluminenseInternasionalIndependijenteSantosRasing KlubLanusDefensa i HustisijaBarselona GvajakilLDU KitoSearaBanfildAtletiko GojanenseIndependijente MedeljinJuniorKujabaUnion Santa FeUniversidad KatolikaEverton Vinja del MarMontevideo VonderersUnion La KaleraMelgarHorhe VilstermanOrijente PetroleroAjakučo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara