Brazilci žive na olimpijskom tronu: Zlatna izmena Malkom pretrčao Špance

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 16:19

Brazil odbranio titulu iz Rija, pošto je posle produžetaka savladao Španiju – 2:1 (1:1)

Čekali su decenijama, patili, nadali se, verovali i na kraju počeli da poentiraju. Olimpijska selekcija Brazila odbranila je zlatnu medalju iz Rija od pre pet leta, pošto je danas u velikom finalu turnira u Jokohami bila bolja od Španije posle produžetaka – 2:1 (1:1). Kada se podvuče crta – sasvim zasluženo. Španija je bila konkuretna, stigla do izjednačenja evrogolom Ojrazbala, ali više od produžetaka nije mogla.

Španija je napravila suviše mnogo grešaka, koje su bile pogonsko gorivo Brazilu da stigne do velikog trijumfa. Slutilo je u jednom trenutku na reprizu finala od pre pet godina, kada je Brazil kao domaćin bio bolji od Nemačke posle boljeg izvođenja jedanesteraca. Međutim, u trećem minutu drugog produžetka, posle kornera Španije, južnoamerička selekcija je izvela strašnu kontru. Antoni je pravovremenim pasom pronašao zahuhtalog Malkoma. On je pobegao Valjehu i potom elegantno spakovao loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Bio je to kraj nadanja selekcije Španije da mogu više od srebra i vrlo sadržajnom finalu. Možda bi za Brazilce sve izgledalo lakše da je jedan od najboljih igrača turnira Rišarlison bio na prepoznatljivom nivou. Ofanzivac Evertona je bio van ritma, promašio je penal u 37. minutu posle greške Unai Simona. Očajno je šutirao Rišarlison, ali taj detalj nije obeshrabrio Brazilce.

Nastavili su da napadaju i stigli su do vođstva u zaostavnom vremenu prvog poluvremena. Očajno je reagovala španska odbrana, tačnije centrali bekovi Tores i Garsija. Dozvoli su Kunji da prihvati jednu “sveću” i pogodi sam ugao.

I drugo poluvreme je bilo puno sadržaja, ali su Španci stigli do izjednačenja. I to na kakav način. Soler je probio po desnoj strani, a Ojrazabala levicom smestio loptu u mrežu.

Kada već nisu igrači, veliki derbi odlučili su treneri. Selektor Brazila Žardin je osetio da bi Malkom mogao da bude čovek odluke. Ostalo je istorija.


tagovi

MalkomRišarlison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara