Kajo Žorž (Reuters)
Kajo Žorž (Reuters)

Brazilski vunderkind golom protiv Crvenih đavola pozvao Milan i Juventus da požure (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 02:29

Santos bolji od Independijentea

Santos i Independijente su dva velika imena južnoameričkog fudbala čiji dueli bi se očekivali u Kopa Libertadores ali su večeras ukrstili koplja u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju na Zelenom kontinentu.

U prvom meču osmine finala Kopa Sudamerikane, Santos je kao domaćin savladao Crvene đavole 1:0 i nosi minimalnu prednost na revanš u Argentinu. Potpuno zasluženo jer su Brazilci mogi i ubedljivije da slave.

Izabrane vesti

Junak pobede je 19-godišnji napadač Kajo Žorž koji se poslednjih dana i nedelja pominje kao želja Juventusa i Milana. A osim neospornog talenta ono što ga čini još atraktivnijom metom je činjenica da mu ugovor u Santosu ističe na kraju godine i da će biti slobodan igrač. Pored italijanskih velikana, za njega su zainteresovani još i Benfika i Vulvsi.

Večeras je pokazao zašto je zapao za oko bogatim Evropljanima. Od starta je stavljao na muke odbranu argentinskog tima ali je Sosa bio odličan na golu Independijentea. Pretili su Marinjo, Markos Giljerme, ali su Argentinci odoleli.

Santos je furiozno otvorio drugo poluvreme, napravio pritisak, redale su se šanse pomenutog trilinga ali je Sosa sjajno branio. I konačno u 63. minutu su Marinjo, Markos Giljerme i Kajo Žorž našli šifru za gol. Marinjo je sa desnog krila dodao do Giljermea koji je šutirao po zemlji, Sosa je odbranio ali je Santosov tinejdžer bio tu da prikuca otpadak u mrežu.

Kako je meč odmicao, Santos se povlačio, a Argentinci igrali sve slobodnije. Romeru je poništen izjednačujući gol zbog ofsajda da bi i brazilski golman Žoao Paulo pokazao kalsu u finišu meča kada je skinuo slobodnjak Romera

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Sreda

LDU Kito - Gremio 0:1 (0:1)

/Pereira 19/

Amerika Kali - Atletiko Paranaense 0:1 (0:0)

/Nikao 73pen/

Četvrtak

Sporting Kristal – Arsenal Sarandi 2:1 (0:0)

/Hohberg 90p, 98 – Macola 70/

Junior – Libertad 3:4 (3:2)

/Valensija 4, Pjedraita 36, Inestroza 39 – Viljalba 12, 14, Ensizo 48, Martinez 71/

Independijente del Valje – RB Bragantino 0:2 (0:1)

/Bruno 19, Ramires 66/

Petak

Santos - Independijente 1:0 (0:0)

/Kajo Žorž 69/

Deportivo Tačira - Rosario 2:2 (0:1)

/Luis Granados 59, Angarita 90+5 - Fereira 26, Marineli 90/

Nasional - Penjarol 1:2 (0:1)

/Bergesio 90+6 - Kanobio 45+2, Rodrigez 90+1/


tagovi

IndependijenteSantosKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara