Momenat kada Markinjos pogađa stativu (©Reuters)
Momenat kada Markinjos pogađa stativu (©Reuters)

Brazilu se vratilo za nadmenost: Uveliko su razmišljali kako da rasporede šest zvezdica na grbu (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 19:07

Znate kako se kaže - karma je...

Puče tikva na stadionu Edukejšn Siti u Dohi, Brazil je po četvrti put u poslednjih pet Mundijala eliminisan u četvrtfinalu! Izgledalo je kao da su spremni da odu do kraja i posle dve decenije čekanja uzmu ponovo tu Boginju u svoje ruke, ali su se zaleteli i naleteli na tvrdo. Hrvatska se na Selesao obrušila kao lavina u penal ruletu, gde po običaju nikada ne gube!

Brazil je doživeo novo razočaranje, pretrpeo novi šamar i sada može slobodno da se kaže kako se zemlji u kojoj je fudbal nešto posebno vratilo za preteranu nadmenost. Još i pre nego što je počeo četvrtfinalni susret sa Hrvatskom društvene mreže počele su preplavile grafike iz ankete u kojoj su brazilski mediji tražili odgovor na pitanje - kako da se raspored šest zvezdica na grbu!

Izabrane vesti

Šest zvezdica, naravno, predstavlja šest osvojenih titula svetskog šampiona, što znači da su oni još i pre nego što su ulovili zeca počeli da spremaju ražanj. I onda se gadno opekli...

Iako je Nejmar bacio Hrvate u nokdaun, Bruno Petković je ohladio prepotentne Brazilce i odveo utakmicu u penal seriju gde je ponovo briljirao neverovatni Dominik Livaković. Naše zapadne komšije odoše po treći put od raspada Jugoslavije u polufinale Mundijala, odnosno drugi put zaredom, dok Brazil mora da čeka bar još četiri godine na tu šestu zvezdicu.

Znate kako se kaže - karma je...



tagovi

MarkinjosKatar2022Reprezentacija BrazilaFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara