Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Breidablik – kaznena ekspedicija na Islandu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 13:40

Lider grabi ka tituli u šampionatu ove malene zemlje. Daje u proseku tri i po gola po meču

Poslednjih godina, Breidablik je bio u vrhu islandskog fudbala, ali već 12 godina čeka na titulu. Prošle godine mu je za bod izmakla kruna koja je završila u Rejkjaviku u vitrinama Vikingura. Ako se po jutru dan poznaje, ove sezone će zeleno-crveni da stigno do titule.

Na skoro polovini šampionata, Breidablik ima čak osam bodova više od najbližeg pratiioca, Stjarnana. Na 10 utakmica čak devet pobeda, poraz od Valura (2:3) i čak 31 gol na kontu, što je u proseku skoro tri i po po meču.

Izabrane vesti

Lider najboje lige Islanda ima najboljeg strelca na Islandu. U pitanju je vezista Isak Torvaldson. On postiže više od gola po meču. Na devet utakmcia je 10 puta zatresao mrežu rivala. Osim njega efiakasan u timu iz Kopavogura su i napadači Džejson Dadi Svanporson sa šest i vezista Kristin Steindorson sa pet golova. Njih trojica su postigli više od dve trećine pogodaka.

21.15: (1,85) Breidablik (3,50) KR Rejkjavik (3,90)

KR Rejkjavik je loše počeo, ali je u naletu, osam utakmica je bez poraza. U prvom delu šampionata, tim iz Kopavogura je dobio KR sa 1:0 u gostima pogotkom Svantorsona. U tim je samo jedan stranac, danski defanzivac Mikel Kvist.

Breidablik ove sezone na svom stadionu ima svih pet pobeda, uz gol-razliku 18:7. U ovoj zemlj se fudbal uglavnom igra na veštačkoj travi. Tim iz Kopavogura igra na stadionu koji može da primi 3.009 gledalaca, a otvoren je 7. juna 1975.

Kada igraju ovi klubovi dolazi mali broj golova. Na četrii prethodne utakmice bio je tip 0-2. Kvota u Mozzartu da će i večeras da bude dva ili manje pogodaka je 2,29.

ISLAND 1 – 12. KOLO

Četvrtak

21.15: (1,85) Breidablik (3,50) KR Rejkjavik (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BreidablikIsland 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara