Brekalo zapao za oko Klopu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 15:50

Navodno, ima dobra rešenja za presing rivala, što je Nemcu potrebno...

Liverpul je izgubio krunu u Engleskoj i nije se proslavio u Ligi šampiona ove sezone, međutim Jirgen Klop za leto ipak nema velike planove. Kako navode lokalni mediji u tom gradu Redsi neće trošiti novac na velika imena, već će pokušati da angažuju mlađe igrače koje bi razvijali. Prethodnih dana u fokusu su najčešće bili Florijan Nojhaus iz Menhengladbaha, Dušan Vlahović iz Fjorentine i 18-godišnji Adam Gložek iz praške Sparte, a na tu listu sada je pridodat i 22-godišnji Hrvat iz Volfzburga Josip Brekalo.

Za ovog momka interesovanje navodno pokazuju i Milan, Arsenal, Atletiko Madrid i Roma, a u tekstu na portalu liverpoolecho prvo su prilično iznenađeni tolikom pomamom za Brekala, jer kako navode, njegove brojke iz Bundelige baš i nisu impresivne.

Izabrane vesti

Na 113 utakmica za Štutgart i Volfzburg hrvatski reprezentativac postigao je 14 i namestio 13 golova. Ove sezone čak i nije nezamenjiv u startnih 11, što je dodatno budilo sumnju. Međutim, u drugi mah, novinari ovog sajta koji je na izvorištu infromacija kada su u pitanju dešavanja na Enfildu dolaze do podataka da Brekalova najveći kvalitet nisu ni golovi ni asistencije, iako igra kao krilni napadač. Navodno, Jirgen Klop je kod nekadašnjeg igrača Dinama prepoznao smirenost i neverovatnu sigurnost u pasu kada protivnik vrši visoki presing. Prema nekim statističkim podacima Josip Brekalo lako rešava te situacije i u tom segmentu spada u najbolje igrače Bundeslige. Ume da zadrži loptu, iznudi faul.

Sve to, ali i pristupačna cena po kojoj bi Liverpul mogao da dobije Brekala - procenjen je na oko 12.000.000 evra - čine ga veoma zanimljivom "robom". Naravno, ostaje pitanje gde bi ga Klop smestio, s obzirom da na njegovoj primarnoj poziciji već ima Manea i Žotu.

Sve pod pretpostavkom da u ovom interesovanju ima istine...


tagovi

Josip Brekaloletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara