Džejms Medison (©Reuters)
Džejms Medison (©Reuters)

Brendan Rodžers se čupa za kosu, stigla druga Njukaslova ponuda za Džejmsa Medisona – 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 10:36

Lester još nije zadovoljan

Prva ponuda od 40.000.000 funti glatko je odbijena, ali Njukasl se ne predaje tako lako. Prema navodima ostrvskih medija saudijski vlasnici Svraka podigli su ulog na okruglo 50.000.000 funti, odnosno 60.000.000 evra kako bi na Sent Džejms Park privukli 25-godišnjeg Džejmsa Medisona.

Lester i dalje odoleva, nada se sumi od 60.000.000 funti (nešto iznad 70.000.000 evra), jer posle toga verovatno ne bi mogao logički da opravda zadržavanje igrača koga je 2018. platio 25.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Istina, Medison je u međuvremenu značajno napredovao, prošle sezone je na 53 utakmice u svim takmičenjima postigao 18 golova i namestio još 12, zbog čega bi šef stručnog štaba Lisica Brendan Rodžers najradije da ga zadrži.

U Lesteru posle nekoliko dobrih sezona smatraju da su zreli da se umešaju u borbu za Ligu šampiona, a bez Medisona taj bi zadatak bio značajno teži. Posebno zbog toga što je Lester jedini klub koji još nije dovodio pojačanja ovog leta. I mada je klub i poslednjih dana funkcionisao bez rasipanja i to mu se višestruko vratilo, Rodžers je zabrinut. Zato je posle pobede nad Seviljom (1:0) u kontrolnom meču rekao da za onih 50.000.000 evra Njukasl može da dobije samo tri četvrtine Medisonove levice.

Ne želim da ostanem bez najboljih igrača, a da onda ne mogu da dovedem zamene. Sa Džejmsom je milina raditi. On je ključan igrač za nas. Nema šanse da ga pustim“, rekao je Rodžers.

Ali, ne pita se samo on, a uprave kluba često finansije stavljaju ispred igračkog kvaliteta. Još jedan razlog za Rodžersovu nervozu, jer se spekuliše da bi klub ovog leta mogli da napuste i golman Kasper Šmajhel - već je na lekarskim pregledima u Nici - i prvenstveno štoper Vesli Fofana, koga hoće Čelsi. Za njega Lester navodno traži okruglo 100.000.000 evra, opet protiv volje Rodžersa.

Ne, on nije na prodaju. Ovde je procvetao, ne samo kao igrač, nego i kao čovek. Ne sumnjam da će u budućnosti igrati na najvišem nivou, ali zasad se još razvija. Možda ima šansu i da se domogne reprezentacije Francuske za Mundijal tako da mu je bitno da igra, pa sam prilično miran kad je on u pitanju“.

Što se tiče Njukasla, njima pare nisu problem koliko mogućnost da privuku najveće zvezde. Prošle sezone su potrošili 130.000.000 evra, a najzvučnija su bila imena Bruna Gimaraisa iz Liona i Atletikovog Kijerana Tripijea.

Ovog leta otišlo je već 66.000.000 evra na Lilovog štopera Svena Botmana, levog bekg Meta Targeta iz Aston Vile, te Barnlijevog golmana Nika Poupa. Uporno im izmiče Evertonov vezista Entoni Gordon, dok je francuski napadač Ugo Ekitike izabrao Pari Sen Žermen.

Džejms Medison bi bio pravi kapitalac i dokaz da je Njukasl spreman da se porve sa najvećima. 


tagovi

Džejms MedisonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara