"Brendan Rodžers"
"Brendan Rodžers"

Brendane, jeste sramota, pobedila su te dva policajca, carinik, službenik, sindikalac...

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.16. | 09:15

Jedna anegdota sa Gibraltara posebno je upečatljiva

Brendan RodžersBrendan Rodžers tvrdi da igrači Seltika nemaju čega da se stide. Dobro, verovatno bi većina trenera tako postupila na početku sezone. Ali čini se da Kelti ipak ne bi smeli da se tako lako provuku posle sramoćenja slavnog grba na Gibraltaru. Osvajač pet uzastopnih titula šampiona Škotske je, naime, izgubio od poluamatera čiji su startnu postavu činila petorica profesionalnih fudbalera, dva policajca, carinik, sindikalac, službenik i radnik zaposlon u lokalnoj luci?!

Ne, nije šala!

Izabrane vesti

Mada ćete po društvenim mrežama pronaći i dezinformaciju da je strelac pobedničkog gola Li Kasjaro ležao šest godina u zatvoru zbog trgovine narkoticima - apsolutna neistina, štaviše on je policajac - ovih startnih 11 zaista izgleda ovako, a koliko je Linkoln Red Imps ozbiljan klub najbolje govori i anegdota novinara britanske PA agencije Ronija Esplina.

On je, naime, dan pre utakmice na jedinom stadionu na Gibraltaru - dele ga i Linkoln i svi ostali klubovi na poluostrvu - rezervisao taksi u obližnjoj agenciji. Kada je ubijajući vreme čoveka na šalteru pitao da li sutra ide na utakmicu, ovaj mu je rekao: "Da, ja igram".

Ne, ni to nije šala.

Linkoln Red Imps je, inače, osnovan sredinom 70-ih godina prošlog veka i važi za policijski klub. Otkako su se 1984. domogli "elitnog" ranga takmičenja osvojili su 22 titule. Šampioni Gibraltara su već 14 godina u nizu. U evropskim takmičenjima debitovali su 2013. protiv HB Toršavna sa Farskih Ostrva i izgubili ukupnim rezultatom 6:3. Dve godine kasnije uspeli su da izbace Estadi Komunal d’ Andora la Velja u prvom kolu sa bih ih zaustavio danski Midtjiland sa rutinskih 3:0.

Ali sinoć su dobili Seltik! Nekadašnjeg šampiona Evrope. Ma kako nisko pao, opet je Seltik.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠkotskaSeltikLinkoln Red ImpsLiga šampionagibraltarEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara