Brentford kupio štopera od 15.000.000, Seltik doveo iz Rusije tri puta jeftiniju zamenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 20:28

Potvrđena oba transfera

Novi engleski premijerligaš Brentford je doveo i drugo pojačanje u dva dana.

Petogodišnji ugovor sa Brentfordom je danas potpisao norveški štoper Kristofer Ajer. On je došao iz Seltika kojem je pripalo oko 15.000.000 evra na ime obeštećenja. Podsetimo da je Brentford juče doveo i vezistu Frenka Onjeku iz Midtjilanda za 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ajer je dugo bio želja novog engleskog prvoligaša ali je Seltik odolevao dok nije našao zamenu. Od nekoliko opcija koje su pominjale kao Ajerovi naslednici, Seltik se na kraju odlučio za švedskog štopera Karla Starfelta iz Rubina. Kelti su izdvojili trećinu sume zarađene od Ajera i za 5.000.000 evra kupili Šveđanina koji je danas parafirao saradnju na četiri godine.

Ajer je došao u Seltik pre pet godina iz norveškog Starta za samo 600.000 evra i posle pozajmice u Kilmarnoku se ubrzo nametnuo kao komandant odbrane. Zanimljivo je da je u Norveškoj igrao i kao zadnji vezni i da ga je Seltik doveo baš na tu poziciju. Bivši trener Brendan Rodžers ga je po nagovoru asistenta Kola Turea prekomandovao na poziciju štopera na kojoj je prethodnih godina bio nezamenjiv. Prošlog leta je i Milan hteo da ga dovede, ali nije ponudio traženih 20.000.000 evra i plavokosi štoper je ostao u Glazgovu.

Dolasci Onjeke i Ajera ne bi trebalo da budu sve od Brentforda povog leta. Popularne Pčelice su prošle sezone zaradile 62.000.000 evra samo od prodaja Olija Votkinsa i Saida Benrame, a pride su dobili i ogroman novac za plasman u Premijer ligu. Para ima, pare nisu problem...


tagovi

Kristofer Ajerletnji prelazni rok 2021Karl Starfelt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara